Hvitløken har rykte på seg for å være noe av det sunneste vi kan spise, og skal blant annet ha betennelsesdempende egenskaper. Den er i utgangspunktet fra Sentral-Asia, men dyrkes over store deler av verden.
- Hvitløk spiller en viktig rolle i mange kulturer både som krydderplante og til medisinsk bruk, og det kan jo ligge mye god erfaring i folkemedisinen, påpeker Gerd Byermoen i Frukt.no.
Men tross lange tradisjoner er det lite dokumentasjon på hvitløkens helsefremmende egenskaper.
- Små studier viser at det kan være hjelpsomt mot kvalme hos gravide, men ut over dette er det lite, sier Byermoen.
Hvitløken er imidlertid rik på kalium, noe som kan bidra til å opprettholde et normalt blodtrykk, men enda viktigere for blodtrykket vårt er at vi ikke spiser for mye salt.
- Det vi imidlertid med sikkerhet kan si er at hvitløk kan være bra for oss fordi vi ved å bruke slike smaksbomber i maten, gjerne også sammen med grønne urter og sitron, kan kutte ned på saltet i maten, og det vet vi er godt for oss.
Hakkes eller presses?
Men skal hvitløken hakkes eller presses?
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger