Kaffe

Hvor lang tid tar det før kaffekoppen virker?

Morgenkaffen inntas umiddelbart. Men rekker den å virke før du er på jobb?

Publisert
Sist oppdatert

Mange av oss sverger til en kopp kaffe før dagen kan komme i gang. Noen av oss kunne godt tenke oss en slags camel back med kaffe som vi kunne gå rundt med hele dagen, eventuelt få koffein intravenøst via drypp. Neida. Joda. Men enten du er en svoren kaffedrikker, en ihuga energidrikk-entusiast, eller en som dyrker et intenst og langvarig forhold til pepsi max, så er det koffeinen som gjør at du føler deg pigg etter inntak av den foretrukne substansen.

Men hvor lang tid tar det før koffeinet «kicker inn»?

Merkbar etter 10 minutter

Ifølge BBC Science Focus, viser studier at effekten av en kopp kaffe eller et glass cola er merkbar etter bare 10 minutter. Men den høyeste konsentrasjonen av koffein i blodet kommer først etter 45 minutter.

For de fleste koffeinnivået i blodet halveres omtrent hver sjette time. Så det vil si at halvparten av koffeinet du fikk i deg rundt klokken 16 på ettermiddagen, vil fortsatt sirkulere i kroppen rundt leggetid.

Vår viktigste kilde til mineralet jod

Når vi først er inne på kaffe, som for øvrig er tema vi i KK ofte skriver om, kan du notere deg at kaffe er på tredjeplass over vår viktigste kilde til mineralet jod.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer