Vaske treningstøy:

Hvor ofte bør vi vaske treningstøyet?

- Så lenge det ikke sjenerer andre, er det ikke et problem, sier ekspert.

VASKEEKSPERT: Vi har tatt en «vaske tøy»-prat med en dame som kan vasking av tøy bedre enn de aller fleste. FOTO: NTB
VASKEEKSPERT: Vi har tatt en «vaske tøy»-prat med en dame som kan vasking av tøy bedre enn de aller fleste. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Å ha på rene klær som ikke lukter er viktig for de fleste av oss. Likevel kan det føles som et ork å bruke altfor mye tid på det i en ellers travel hverdag. Én ting er jo hverdagsklær man bruker på jobb og skole - da svetter man ikke like mye og tøyet kan derfor føles «så godt som nytt» etter en dags bruk.

Men hva med det tøyet vi bruker når vi svetter mest? Jeg snakker selvfølgelig om treningsklær. Vi i KK-redaksjonen hadde en diskusjon på hvor ofte det er nødvendig å vaske treningstøyet, og meningene var delte. Noen vasker både underdeler og overdeler etter hver eneste økt, mens andre velger å bruke det samme tøyet både to og tre ganger før det kastes i maskinen.

Vi tok en «vaske-prat» med en som kan vasking av tøy bedre enn de aller fleste, nemlig forsker ved Forbruksforskningsinstituttet SIFO og forfatter av boken «Lettstelt - Rene klær med lite arbeid og miljøbelastning», Ingun Grimstad Klepp.

Hun sier det aller viktigste er å vaske treningstøy så ofte at det ikke lukter vondt, slik at du verken sjenerer deg selv eller andre rundt deg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer