Badevannskvalitet

Hvor rent er vannet på offentlige badesteder i Norge?

Det er ofte etter kraftig regnvær at badevannet er mest forurenset.

RENT VANN? Vet du hvordan det står til med badevannskvaliteten på din lokale badeplass?  Foto: Shutterstock / maradon 333
RENT VANN? Vet du hvordan det står til med badevannskvaliteten på din lokale badeplass? Foto: Shutterstock / maradon 333 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du allerede kommet deg inn i din nye bikini og fått tatt årets første bad?

Både i nord og sør har vi hatt dager som har gitt oss en forsmak på hvordan sommeren kan bli, og det er vel bare et spørsmål om tid før badesesongen er i full gang i hele vårt langstrakte land. 

Ingenting er vel som å tilbringe late sommerdager på solvarme svaberg og norske strender, med en is i hånda og saltvann i håret. Og bading i saltvann kan til og med være bra for huden din. 

Men, har du noen gang rynket litt på nesen over grumset som ofte ligger og lurker i overflaten av vannet? Eller spurt deg selv hvor ren sjøen egentlig er på offentlige badeplasser (som Huk på Bygdøy eller Sørenga i Oslo) - i og med at såpass maaaange mennesker ligger og plasker i vannet, det kjører flust av båter , vasser en haug med unger som tisser, og befinner seg en salig blanding av måker, ender og dyr som surrer rundt? 

Vel, før du stuper uti grumset igjen, tenkte vi å sjekke (for deg) hvordan det egentlig står til med badevannet her til lands! (SE NEDERST I SAKEN FOR INFO OM DITT FASTE BADESTED!)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer