Vektnedgang

- Hvordan klarte jeg å gå rundt med 28 kilo ekstra på kroppen så lenge?

75-åringen Joan MacDonald er tidenes treningsforbilde!

VEKTNEDGANG: Den kanadiske 75-åringen Joan MacDonald har all grunn til å være stolt av arbeidet hun har utført for egen helse. FOTO: Privat // Instagram
VEKTNEDGANG: Den kanadiske 75-åringen Joan MacDonald har all grunn til å være stolt av arbeidet hun har utført for egen helse. FOTO: Privat // Instagram Vis mer
Publisert

Alder ingen hindring - ei heller med tanke på å ta grep for egen helse! Dét er 75-åringen Joan MacDonald fra Canada et levende eksempel på.

Gjennom treningsprofilen @trainwithjoan på Instagram deler hun fra sin inspirerende helsereise - som startet for fire år og 28 kilo siden.

Da Joan entret 70-årene følte hun seg overvektig, stiv i kroppen og at hun generelt hadde lite energi.

Joan spurte fitnessguru-datteren Michelle MacDonald (49) om hjelp og råd, og det tok ikke lang tid før datterens kostholds- og treningsprogram ga resultater.

Sunt kosthold og rikelig med trening er - ikke overraskende nok - oppskriften på de fantastiske resultatene. På Instagram-profilen sin forteller Joan at hun trener opptil fem ganger i uken, da gjennom styrketrening og mellom 15 og 30 minutter med cardio-trening.

Det er ingen tvil om at 75-åringen har gjort en bunnsolid jobb, og nå ønsker hun å inspirere andre til å gjøre det samme! I skrivende stund har hun over 1,6 millioner Instagram-følgere - og det er tydelig at folk er imponert over det hun har gjort. Hyllestene renner inn i kommentarfeltene til bildene og videoene hun deler med følgerne sine.

Aldri for sent med livsstilsendringer

I et innlegg datert sommeren 2019, der hun deler et før-og-etter-bilde av transformasjonen, åpner hun opp om reisen hun har vært gjennom:

«Jeg kan ikke huske at jeg har vært så stor! Hvordan klarte jeg å gå rundt med 28 ekstra kilo på kroppen så lenge? Hvordan var det egentlig å ikke kunne bevege seg rundt like fort? Å ikke være i stand til å bøye knærne mine ordentlig? Å slite og okke meg hver gang jeg skulle opp en trapp? Hvordan var det å være i denne kroppen? Å se ansiktet mitt på den måten? Dersom du kjenner noen som sliter med overvekt - bidra til å gi dem håp. Uansett hvor gamle vi er, eller hvor sta og fastlåst i gammelt mønster vi er; vi kan forandre oss!».

I et intervju med nettstedet Insider, åpnet Joan opp om at hun føler seg bedre enn noensinne. Hun har sluttet på medisiner, nyresykdommen har stabilisert seg og ikke minst har hun opparbeidet seg en selvtillit hun aldri har hatt før.

Hun vet også at hun er blitt et forbilde og en inspirasjon for mange - spesielt mange unge kvinner som sliter med overvekt og lav selvfølelse. Det er en rolle hun ikke tar lett på.

- Mange kvinner oppløst i tårer har tatt kontakt med meg, fordi at de ikke vet hvor de skal starte eller fordi at alt i livet føles så overveldende. (...) Man må ha troen på at ALT er mulig. Dersom jeg klarte å gjøre det, klarer du også, bedyrer den sporty 74-åringen.

VIDEO: Joan Macdonald // Youtube Vis mer

Overgangsalderen er ingen hindring

Og for de av dere som trodde at overgangsalderen var en hindring - tro om igjen!

- Jeg vet at de forteller oss damer at overgangsalderen er et realt helvete, og at det ikker er noen ting vi kan gjøre med muskeltap og vektøkning, men jeg er her for å si til det at det absolutt ikke trenger å være sånn! Jeg var 70 år da jeg snudde opp ned på livet mitt - da kan du også!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer