Overgangsalder

Hvordan påvirker mangelen på østrogen den voksne huden?

Når overgangsalderen inntrer, forandres også huden vår. Plutselig kan du merke problemer du aldri tidligere har opplevd. Her forklarer vi hvorfor, og tipser om hva som kan hjelpe.

HUD OG HÅR PÅVIRKES: Hormonforandringene som oppstår i overgangs-alderen kan endre hud og hår. Finn produkter som hjelper akkurat for deg. Huden og håret vil nok ikke bli sånn som før overgangsalderen, men fysiske plager vil gi seg etter hvert. Foto: NTB
HUD OG HÅR PÅVIRKES: Hormonforandringene som oppstår i overgangs-alderen kan endre hud og hår. Finn produkter som hjelper akkurat for deg. Huden og håret vil nok ikke bli sånn som før overgangsalderen, men fysiske plager vil gi seg etter hvert. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Få tilgang til våre aller beste artikler på Vi Pluss her, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

At hormonene påvirker alt fra humør til huden gjennom livet, er noe de fleste kjenner til. Tidligere i livet har vi vært opptatt av hudforandringer i puberteten og under graviditet, da hormonene kan gi problemer med akne og pigmentforandringer.

Men de siste årene har man også begynt å forske på hvordan huden påvirkes i overgangsalderen. Det er et viktig tema fordi problemer med huden også påvirker vår mentale helse.

Noe som har blitt konstatert er at den minkende produksjonen av østrogen i overgangsalderen, påvirker alle hudlagene våre. Overhuden blir tynnere, og den naturlige produksjonen av antioksidanter, elastin, hyaluronsyre og kollagen synker dramatisk, og det kjennes!

Vi tok kontakt med dermatolog Maria Godås for å finne ut hva dette innebærer, hva du skal være obs på, og hvordan du kan hjelpe huden din.

– Generelt kommer vi i overgangsalderen i 50-årsalderen. Men det er veldig individuelt, og det kan også være arvelig når den inntreffer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer