Styrketrening

Hvorfor pull-ups er så usaklig tungt!

Og hvordan du skal greie å få hodet over stanga, i hvert fall èn gang.

PULL-UPS: Ja, det er mulig. Med litt tålmodighet og sytematisk styrketrening kan du også henge i stanga! FOTO: NTB Scanpix
PULL-UPS: Ja, det er mulig. Med litt tålmodighet og sytematisk styrketrening kan du også henge i stanga! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Pull-ups heter det - det å løfte seg seg fra hengende posisjon og over treningsstanga. Det er den øvelsen de sprekeste folka på treningssenteret liker å vise fram at de klarer, nettopp fordi den er en av de tyngste styrkeøvelsene du kan gjøre med egen kroppsvekt. Men er det også en øvelse vi vanlige dødelige skal prøve oss på?

- Ja, absolutt, sier Christian Torp, muskel- og leddterapeut og KKs egen treningsekspert.

Dette er nemlig en øvelse som styrker så godt som hele overkroppen - i et løft.

- Både overarm, underarm, bryst, store ryggmuskler og hender jobber sammen i denne øvelsen for å heise kroppen opp, og det er nettopp det som gjør det til en av de beste styrkeøvelsene du kan gjøre for å bygge en funksjonell og sterk overkropp, sier Torp.

KK har tidligere møtt spreke Alexandra Joner som sverger til denne øvelsen:

Hvorfor er det så tungt?

Joda, en rekke styrkeøvelser føles tunge. Særlig hvis vi legger på vekt eller bare er slitne en dag. Men hva er det med pull-ups som gjør at det kan føles nesten umulig? Altså at kroppen ikke rikker seg i det hele tatt?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer