Fritt behandlingsvalg

- I dag knuses mange drømmer og håp, denne dagen er bare trist

Stortinget har vedtatt at endringene i fritt behandlingsvalg skal innføres, men vedtaket var langt fra enstemmig. Flere uttrykte bekymring for hva dette vil bety for pasientene.

FRITT BEHANDLINGSVALG AVVIKLES: Bård Hoksrud i FrP er en av dem som uttrykte stor bekymring for konsekvensene av avviklingen av fritt behandlingsvalg under Stortingets behandling av regjeringens lovforslag. Med 57 mot 43 stemmer ble forslaget vedtatt - og opposisjonens forslag om å utsette og oppskalere de offentlige tjenestene før iverksettelse, ble nedstemt. Foto: NTB
FRITT BEHANDLINGSVALG AVVIKLES: Bård Hoksrud i FrP er en av dem som uttrykte stor bekymring for konsekvensene av avviklingen av fritt behandlingsvalg under Stortingets behandling av regjeringens lovforslag. Med 57 mot 43 stemmer ble forslaget vedtatt - og opposisjonens forslag om å utsette og oppskalere de offentlige tjenestene før iverksettelse, ble nedstemt. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

I går, 8. desember, vedtok et flertall på Stortinget bestående av Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV og Rødt, regjeringens forslag om avvikling av fritt behandlingsvalg.

Forslaget ble banket igjennom med 57 mot 43 stemmer på Stortinget.

Flere av stortingsrepresentantene uttrykte bekymring for hvilke konsekvenser vedtaket vil ha å si for pasientene, blant annet FrPs Bård Hoksrud:

- I dag knuses mange drømmer og håp. Denne dagen er bare trist, og det er mange mennesker som er både redde for og lei seg over at de enten skal miste tilbudet sitt eller risikere å ikke få noe tilbud i hele tatt. I tillegg kommer vi faktisk ikke utenom at det er mange som kommer til å måtte vente i måneder ekstra, for kanskje å få vite om man har kreft eller en alvorlig hjertesykdom. Paradoksalt nok gjelder ikke dette hvis du har penger, for da kan du kjøpe deg forbi helsekøen. Og paradokset blir kanskje enda større når politikken føres av en Arbeiderparti-styrt regjering med Senterpartiet, og med SV i spissen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.