Mensen

I en ny kampanjevideo vil Libresse bryte tabuer rundt menstruasjon

«Blod er blod».

Publisert
Sist oppdatert

Mange av oss husker nok hvor vi var den dagen vi fikk mensen for første gang, enten det var på fotballcupen eller i friminuttet på skolen. Noen av oss fikk sjokk og trodde vi var blitt syke, mens andre tenkte at endelig er det min tur

Det var da det gikk opp for oss at vi måtte lære oss å bruke bind, truseinnlegg og tamponger. For enkelte var det kanskje pinlig å ha mensen, mens for andre falt det helt naturlig. Likevel er det faktisk sånn at menstruasjon fortsatt den dag i dag, både kan være et sårt og kleint tema. Kanskje særlig når det gjelder å prate om det med kjæresten eller partneren din

Men i en ny kampanjevideo vil nå Libresse bryte tabuer rundt menstruasjon. Filmen viser forholdet mellom kvinner og menstruasjonsblod på en litt annerledes måte, hvor vi får se en rekke kvinnelig idrettsutøvere som blør på grunn av skader under trening og idrett uten at de lar seg stoppe av det. 

LES OGSÅ: Nei, det er ikke unormalt å ha sex under menstruasjon 

- Fortsatt et tabu

- Selv om menstruasjon har eksistert så lenge det har vært mennesker på jorden, er det fortsatt et tabu på mange forskjellige måter. Som for eksempel å vise blod i reklamer eller snakke om det i ulike sammenhenger. Med utgangspunkt i filmen vil vi forsøke å bryte disse tabuene, sier Jenny Smith, nordisk markedssjef hos Libresse i en pressemelding.  

Mensen kan for mange være plagsomt, og det spesielt om du er en av dem som blør kraftig i over en uke, mens venninnene dine kun må hanskes med det i et par dager. Derfor er det mange kvinner som velger å hoppe over eller utsette mensenuka, for å både unngå smertene og mengde blødning.

LES OGSÅ: Uregelmessig mensen? Da bør du sjekke dette! 

#Dethetermensen

Du fikk kanskje med deg reklameplakatene som var å se i hele Oslo i fjor? Der var nemlig mensen «avbildet» som et stort, rødt jordbær, og som en bister, gammel tante. 

«Proxan hjelper deg mot smerten neste gang jordbæruka/tante Rød kommer på besøk», var budskapet i reklamen, noe som fikk enkelte til å se rødt. Flere engasjerte seg og latterliggjorde kampanjen som var laget av farmasøytselskapet Weifa. 

«DET HETER MENSEN!» skrev folk med sprittusj over originalteksten, før de publiserte bilder på sosiale medier med enmeknaggen #dethetermensen.

I Libresses nye video er budskapet klart: «blod er blod». Kampanjen har som formål å bryte tabuer ved å vise blod og stiller spørsmål til hvorfor menstruasjonsblod vurderes annerledes enn annet blod. I tillegg vil filmen få fram at uansett om man blør fra et skrubbsår på kneet eller har mens, skal det ikke være en hindring for å tørre å leve, arbeide, trene og gjøre alle de tingene man liker å gjøre.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer