Mensen

I en ny kampanjevideo vil Libresse bryte tabuer rundt menstruasjon

«Blod er blod».

Publisert
Sist oppdatert

Mange av oss husker nok hvor vi var den dagen vi fikk mensen for første gang, enten det var på fotballcupen eller i friminuttet på skolen. Noen av oss fikk sjokk og trodde vi var blitt syke, mens andre tenkte at endelig er det min tur

Det var da det gikk opp for oss at vi måtte lære oss å bruke bind, truseinnlegg og tamponger. For enkelte var det kanskje pinlig å ha mensen, mens for andre falt det helt naturlig. Likevel er det faktisk sånn at menstruasjon fortsatt den dag i dag, både kan være et sårt og kleint tema. Kanskje særlig når det gjelder å prate om det med kjæresten eller partneren din. 

Men i en ny kampanjevideo vil nå Libresse bryte tabuer rundt menstruasjon. Filmen viser forholdet mellom kvinner og menstruasjonsblod på en litt annerledes måte, hvor vi får se en rekke kvinnelig idrettsutøvere som blør på grunn av skader under trening og idrett uten at de lar seg stoppe av det. 

LES OGSÅ: Nei, det er ikke unormalt å ha sex under menstruasjon 

- Fortsatt et tabu

- Selv om menstruasjon har eksistert så lenge det har vært mennesker på jorden, er det fortsatt et tabu på mange forskjellige måter. Som for eksempel å vise blod i reklamer eller snakke om det i ulike sammenhenger. Med utgangspunkt i filmen vil vi forsøke å bryte disse tabuene, sier Jenny Smith, nordisk markedssjef hos Libresse i en pressemelding.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer