Menstruasjon

I Skotland er det nå gratis å ha mensen

Landet har gjort alle sanitærprodukter knyttet til menstruasjon kostnadsfritt.

MENSEN: Skotland er først ut i verden med å gjøre mensartikler gratis og tilgjengelig for alle. Når er det Norge sin tur? FOTO: NTB
MENSEN: Skotland er først ut i verden med å gjøre mensartikler gratis og tilgjengelig for alle. Når er det Norge sin tur? FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Nylig ble det kjent at Skotland, som det eneste landet i verden, har gjort alle mensartikler gratis for alle. Bind, tamponger og truseinnlegg skal være helt kostandsfritt og tilgjengelig for alle - på bland annet skoler og universiteter.

Det var et enstemmig skotsk parlament som vedtok lovforslaget, og de omtaler det som «et banebrytende lovforslag», skriver avisa The Herald.

– Jeg er stolt over å ha stemt for dette banebrytende lovforslaget, som gjør Skottland til det første landet i verden som tilbyr gratis menstruasjonsprodukter for alle som trenger det. Viktig politikk for alle kvinner og jenter, skriver førsteminister Nicola Sturgeon på Twitter tirsdag kveld.

Også politikerne i landet, Det skotske nasjonalistpartiet SNP, feiret på Twitter. Endelig hadde de vedtatt et lovforslag som skal få en slutt på «mensfattigdom»:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer