Søvn:

I slutten av 30-årene? Så mange timer søvn du bør få hver natt

Ny studie har funnet den perfekte mengden søvn for voksne og eldre.

SØVN: Jo eldre vi blir, jo viktigere er det å sove godt, sier forskere i en ny studie. FOTO: NTB
SØVN: Jo eldre vi blir, jo viktigere er det å sove godt, sier forskere i en ny studie. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det forskes stadig på søvn, og de fleste av oss er opptatt av hvor mange (eller få) timer søvn vi får hver natt.

Som regel hører vi at vi må sove mellom 7 og 9 timer hver natt, og at det er individuelle forskjeller på hvor mange timer vi faktisk trenger (PS: still deg selv fire spørsmål om søvn for å bli litt klokere på ditt søvnbehov!)

Det er ikke alltid enkelt å få nok søvn i hverdagen, og mange føler behov for å sove ut i helgene. Her får du en god pekepinn på hvor mange timer du bør sikte deg inn på hver natt - forskerne har nemlig kommet frem til hva som er den ideelle søvnlengden for voksne og eldre mellom 38 og 73 år.

Dette viste studien

Forskere ved the University of Cambridge and Fudan University har sett på data om søvnmønster, mental helse og kognitiv funksjon fra nesten 500 000 voksne. Deltakere ble spurt om deres søvnmønster, mentale helse og generelle velvære, og de tok en rekke kognitive tester. Studien er omtalt i Science Daily.

Resultatet? Syv timer søvn per natt er det «ideelle». Mer eller mindre søvn er knyttet til dårligere kognitiv funksjon og mental helse, sier forskerne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer