Paracet

Ibux og Paracet: vet du forskjellen?

Mange bruker smertestillende «feil». Visste du for eksempel at hodepinetabletter kan gi mer hodepine?

SMERTESTILLENDE: Vet du forskjellen på Ibux og Paracet? De fleste av oss vet nemlig ikke hvilke smertestillende som skal tas når.  Foto: Shutterstock / NorGal
SMERTESTILLENDE: Vet du forskjellen på Ibux og Paracet? De fleste av oss vet nemlig ikke hvilke smertestillende som skal tas når. Foto: Shutterstock / NorGal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvor mange ganger har du ikke diskutert med venninnene hvilke tabletter som skal tas til hvilke smerter? Er det Ibux som hjelper mot mensensmertene og Paracet mot hodepine? Eller er det motsatt? Kanskje kom dere frem til at det er en kombinasjon av begge tablettene som gir best effekt. Mest sannsynlig det sistnevnte, eller hva? 

De fleste av oss vet ikke helt forskjellen på de forskjellige smertestillende tablettene, og bruker dem derfor som oftest feil. Men visste du at feilbruk av smertestillende faktisk kan gjøre smertene enda verre?

LES OGSÅ: Sannheten om smertestillende

– Legemidler er ikke sukkertøy, og de må derfor brukes med fornuft. Har man en eller annen plage bør man alltid gjøre andre tiltak først, forteller Tove Ytterbø, leder av Norges Farmaceutiske Forening, og legger til: 

- Ved hodepine bør man for eksempel drikke vann og/eller hvile først før man tar legemidler. Hjelper ikke det kan hodepinetabletter være til god hjelp, men vær oppmerksom på at hyppig bruk av hodepinetabletter kan gi mer hodepine. Det samme gjelder feber. Feber setter fart i immunforsvaret ditt, som bekjemper bakterier og virus, så det beste er om du kan unngå å ta febernedsettende og heller holde deg i sengen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer