Musikk

Ifølge ny undersøkelse er vi er de aller mest ivrige på treningsmusikken

Og artister som Drake, Eminem, Kanye West og Rihanna er de som oftest er inkludert i spillelistene!

TRENINGSMUSIKK: Ifølge Spotify er det vi i Norge som hører aller mest på treningsmusikk i verden. Og det er kanskje ikke så rart?  Foto: Shutterstock / George Rudy
TRENINGSMUSIKK: Ifølge Spotify er det vi i Norge som hører aller mest på treningsmusikk i verden. Og det er kanskje ikke så rart? Foto: Shutterstock / George Rudy Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at vi nordmenn liker å være aktive, enten det er ute i naturen med eller uten ski på beina, eller innendørs på et av mange treningssentre. Det merkes kanskje særlig godt etter juleferien da senterne er stappfulle av motiverte og treningsglade mennesker. For det er jo ingen hemmelighet at trening ofte står på lista over nyttårsforsetter vi nordmenn setter oss. (Psst: Dette mener ekspertene blir «et must» på treningsfronten i 2017!)

Men i tillegg til at vi elsker å trene, har KK.no fått tilsendt en pressemelding fra Spotify, som sier at vi ikke klarer oss uten musikk til treningen. Det har seg nemlig sånn at nordmenn er de som hører aller mest på treningsmusikk i hele verden! 

Og det er kanskje ikke så rart. Forskere har nemlig funnet ut at riktig musikk på øret under trening kan øke utholdenheten din betraktelig, samtidig som det gjør at treningsøkten oppfattes som morsommere og mer positiv. Vi er SÅ enig! 

LES OGSÅ: - Kondisjon forbrenner mest der og da, men hvis målet er å gå ned i vekt på sikt er det gunstig å trene styrke

MUSIKK TIL TRENINGEN: Riktig musikk på øret under trening kan øke utholdenheten din betraktelig, samtidig som det gjør at treningsøkten oppfattes som morsommere og mer positiv.  Foto: Shutterstock / Podushko Alexander
MUSIKK TIL TRENINGEN: Riktig musikk på øret under trening kan øke utholdenheten din betraktelig, samtidig som det gjør at treningsøkten oppfattes som morsommere og mer positiv. Foto: Shutterstock / Podushko Alexander Vis mer

Dette er de mest populære artistene

I tillegg skal man ikke kimse av det åpenbare aspektet om at alt blir mer lystbetont med musikk. Musikk stimulerer området i hjernen som administrerer utskillelsen av blant annet endorfiner – som er stress og angstdempende.

Kanskje du er en av dem som har laget deg en treningsliste du bare MÅ høre på når du trener? Eller så har du kanskje gjort som tusenvis av andre nordmenn å lastet ned spotifylista «Dance Workout»? Den er ifølge pressemelding nemlig den mest populære treningsspillelisten!

- Musikk er jo veldig viktig for at man skal yte maks på trening og ta ut det lille ekstra. Mange har også gode minner til musikk som kan skape en gledesrus i kroppen, som gjør at man ofte trøkker til litt ekstra under en treningsøkt, sier personlig trener og blogger Stine Hartmann til KK.no og legger til: 

- Det kan også komme an på hvilken trening man holder på. Skal man trene hard styrke er det nok mange som liker hiphop og harde beats, mens skal man løpe intervaller kan musikk som house og pop fungere bra.

I undersøkelsen streamingtjenesten har gjort kommer det også fram hvilke artister vi elsker å høre på mens vi løper, spinner eller trener tung styrke. Drake, Eminem, Kanye West og Rihanna dominerer spillelistene folk hører på når de trener. (Pssst: Kanye West fikk svigersøster og kona til å posere lettkledd!)

- Musikk kan være en super motivasjon når man trener, så lenge det er den riktige musikken. År etter år har lytterne våre gjort Eminems «Till I Collapse» den mest populære låta å svette til, så det er ganske tydelig at budskapet om å holde ut appellerer til de som trener, sier Spotifys trendekspert Shanon Cook.

Ifølge Spotify er dette de mest populære låtene å trene til:

1. Eminem - «Till I Collapse»

2. Kanye West – «POWER»

3. Drake – «Jumpman»

4. The Chainsmokers – «Closer»

5. Calvin Harris – «This is What You Came For»

6. Rihanna – «Work»

7. Sia – «Cheap Thrills» 

8. The Weeknd – «Starboy»

9. Beyoncé – «7/11»

10. David Guetta – «Hey Mama»

Til info: Stine Hartmann har tidligere jobbet i KK og blogger for AdLink som er eid av Aller Media.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer