Trening og helse

- Ikke begynn å trene nå

Kommentar: Har du gått fra et inaktivt liv under pandemien, til å gå rett inn i et knallhardt treningsregime i 2022? Antakelig er veien til en langvarig livsstilsendring en litt annen.

RETT PÅ GYMMEN? Styrketrening kan ha stor effekt på helsa, og ikke minst for eldre. Samtidig bør du kanskje i gå for hardt ut hvis du har en veldig inaktiv livsstil. Foto: NTB
RETT PÅ GYMMEN? Styrketrening kan ha stor effekt på helsa, og ikke minst for eldre. Samtidig bør du kanskje i gå for hardt ut hvis du har en veldig inaktiv livsstil. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Hver januar gjentar det seg til det nesten komiske: Treningssentrene fylles opp av folk som er klare for en ny start, som har vært i fysisk dvale i månedsvis - eller åresvis, men NÅ skal de få det til! Målene er det ingenting å si noe på: Her skal det pumpes, pushes, løpes og svettes. Denne gangen går det ... ikke.

«Det er mye folk akkurat nå, men om noen uker er det bare oss som trener til vanlig som er her igjen» var kommentaren vi fikk høre på treningssenteret de første dagene av januar. Dessverre viser det seg å stemme hvert år - selv om et fåtall av de nyankomne klarer å bite tennene sammen og få til nye vaner - klapp på skuldra til dem!

For de som går fra et hverdagsliv der fysisk aktivitet er nærmest fraværende, vil vi gi et velmenende råd - som også kan være langt enklere å gjennomføre, og det gir påvist helsegevinst:

Ikke begynn å trene nå! I stedet for å tenke at du skal bli topptrent fordi et nytt år er i gang, som kan være vanskelig å få til hvis formen er på et bunnivå, holder det som et første, og vel så viktig steg å få opp hverdagsaktiviteten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.