Tørrsjampo:

Ikke bruk dette produktet før frisørbesøket

Unngå å møte opp med produkter i håret - spesielt tørrsjampo!

TØRRSJAMPO: Du bør alltid unngå bruk av tørrsjampo før du skal få kjemisk behandling hos frisøren. FOTO: NTB Scanpix
TØRRSJAMPO: Du bør alltid unngå bruk av tørrsjampo før du skal få kjemisk behandling hos frisøren. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du ofte usikker på hvordan du skal møte opp hos frisøren? Det er ikke lett å vite hvordan vi skal behandle håret i forkant av en frisørtime. Skal det være vasket eller uvasket? Bør vi unngå å bruke hårprodukter?

Det er faktisk et par ting vi burde unngå å gjøre med håret før et frisørbesøk, skal vi tro ekspertene.

KK har tidligere skrevet om «dilemmaet» vasket/uvasket hår, og konklusjonen var følgende: Du kan godt kan komme med uvasket hår til frisørtimen hvis du skal farge håret - men om du kun skal stusse det foretrekkes det at du kommer med rent hår. Det ble også frarådet å ha håret fullt av styling-produkter, som tørrsjampo, fordi det gjør håret vanskelig å jobbe med.

LES OGSÅ: Fem vanlige feil vi gjør med tørrsjampo

Unngå tørrsjampo

Men det er også en annen grunn til at du ikke bør bruke tørrsjampo i forkant av frisørtimen - og dette er det viktig å være klar over, spesielt hvis du skal bleke håret! Bruk av tørrsjampo før bleking kan nemlig føre til at håret rett og slett knekker.

- I enkelte tørrsjampo er det stoffer som reagerer kjemisk sammen med bleking, der håret koker og kan knekke av, sier Lisbeth Hildre, som er frisør og daglig leder ved Nikita Sirkus, til KK.

Hun forklarer at dette ikke gjelder alle typer tørrsjampo, men at det anbefales å alltid unngå det for å være på den sikre siden. Du bør også droppe tørrsjampo før andre kjemiske behandlinger, som farging og permanent.

Eirik Thorsen, som er kreativ leder i Adam og Eva, bekrefter at du bør unngå tørrsjampo før kjemisk behandling som helbleking eller striper med bleking, fordi det kan skade håret. Han understreker at du gjerne kan bruke tørrsjampo før klipp og kur - så lenge du går til en profesjonell frisør - da vil håret ditt uansett bli vasket.

- Personlig lærer jeg opp kundene mine til å vaske håret et par dager før bleking og ikke bruke tørrsjampo. Det naturlige sebumet vil da beskytte hodebunnen og en risikerer ikke skade på håret på grunn av kjemisk reaksjon.

Selv spør han alltid nye kunder som skal bleke håret om de har brukt tørrsjampo. I så fall vasker han lett gjennom håret til kunden, men han understreker at dette ikke er optimalt, fordi det fjerner beskyttende sebum (talg) fra håret.

- Når dette er sagt er tørrsjampo et fantastisk produkt når det brukes rett, sier Thorsen.

LES OGSÅ: Fem hårtabber du kanskje gjør daglig

DROPP TØRRSJAMPO: Har du tørrsjampo i håret når det blekes kan det bli skadet. FOTO: NTB Scanpix
DROPP TØRRSJAMPO: Har du tørrsjampo i håret når det blekes kan det bli skadet. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Dette bør du droppe før timen

Det er ikke bare tørrsjampoen du bør unngå før frisørbesøket. Hildre forklarer at det er flere ting det er greit å være klar over. Selv om det går greit å møte med uvasket hår, skal det ikke være så fett at det strimler seg:

- Skal man da legge for eksempel foliestriper er det lett for at stripene blir tykkere enn ønsket, og at folien kan skli og lage flekker. Håret bør ikke være nyvasket heller, da det er fint å ha den beskyttende syrekappen i hodebunnen før kjemiske behandlinger. En ting midt i mellom er supert!

- Unngå for mye styling. Om håret er veldig stivt eller seigt kan det være så vanskelig å jobbe med at vi må vaske det først, noe som ikke er anbefalt fordi vi da fjerner syrekappen i hodebunnen.

Også hva slags type vann du vasker håret i kan ha noe å si. Brønnvann, som er vanlig i mange hytter, kan være uheldig.

- Ikke vask håret i brønnvann før bleking. Brønnvann har ofte andre mineraler enn vanlig vann, som kan reagere kjemisk på lik linje som tørrsjampo, sier frisøren.

I tillegg råder Hildre deg til å ikke bruke sprayblonde - altså blekemiddel på sprayflaske.

- Dette har jo begynt å bli en kjent sak, men om man bleker på sprayblonde vil håret nesten alltid knekke, uansett om det er flere måneder siden bruk.

LES OGSÅ: Dette kan du gjøre med etterveksten hvis lommeboka ikke tillater et frisørbesøk

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer