Kaffe:

Ikke en gang 25 kaffekopper daglig vil skade helsen din

En gledelig nyhet til alle kaffeelskere der ute!

KAFFE: En studie kommer med en gladmelding til alle de som foretrekker mye kaffe i hverdagen! FOTO: NTB
KAFFE: En studie kommer med en gladmelding til alle de som foretrekker mye kaffe i hverdagen! FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Kaffe er noe veldig mange av oss føler vi ikke klarer oss uten i hverdagen. Mange føler seg ikke ordentlig våken uten en kaffekopp på morgenen - og noen blir til og med mer våken bare av å tenke på kaffe.

Vi har med andre ord ulike behov når det kommer til hvor mye kaffe vi «trenger», det varierer også hvor mye koffein kroppen vår faktisk tåler. Hjertebank, hodepine og rastløshet kan for eksempel være tegn på at du har fått i deg for mye koffein.

Men ifølge en studie, er det en gladmelding til alle de som foretrekker mye kaffe i hverdagen!

Studie

Forskere ved Queen Mary University i London har nemlig testet kaffens effekt på mennesker, og inkluderte hele 8412 mennesker i testen.

Alle menneskene som deltok i undersøkelsen ble delt inn i tre grupper; Den første gruppen var for folk som drikker omtrent en kaffekopp daglig, den andre gruppen var for de som drikker mellom en og tre kopper om dagen og den siste gruppen var for de som foretrekker opptil 25 kopper daglig. De som drikker mer enn 25 kaffekopper i løpet av en dag ble ekskludert.

Puste lettet ut

- Vi kan blant annet se at de som drikker mer enn tre kopper kaffe om dagen, ikke har stivere blodkar enn de som drikker en kopp eller mindre, sier studiens hovedleder, Kenneth Fung.

I samme intervju bemerket Fung at kaffe ikke er så dårlig for helsa som mange skal ha det til, og at det absolutt kan være en del av en sunn livsstil. Alle som hittil har vært redde for alt fra hjerteinfarkt til stive blodårer tidligere på grunn av et høyt kaffeinntak kan derfor nå puste lettet ut.

Han sier at han ikke vil anbefale noen å drikke 25 kopper daglig, fordi det meste av mat og drikke bør inntas med måte, men at de ikke la merke til noen forskjell på på helsen til de som drikker 25 kopper om dagen og de som drikker én.

Reagerer ulikt på kaffe

«Du må ikke drikke kaffe etter klokken syv på kvelden hvis du vil sove godt». Dette er et utsagn vi alle har hørt før. Noen av oss lever slavisk etter dette rådet, mens andre bare gir blaffen og drikker kaffe når de måtte ønske det.

Ja, for er det ikke rart at noen nesten kan drikke kaffe på sengekanten og likevel sovne søtt, mens andre føler seg lys våken i flere timer etter én kaffekopp?

Kanskje er det så individuelt at noen av oss faktisk kan drikke kaffe sent på dagen – nesten helt upåvirket.

– Vi reagerer ulikt på kaffe, vi har ulik toleranse og vi forbrenner ulikt. Akkurat som med en del andre ting vi får i oss. Kaffe sent på dagen går fint for noen, ikke så bra for andre, så her er svaret JA. Det har Bjørn Grydeland, ved Norsk Kaffeinformasjon, tidligere sagt til KK.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer