Lagring av medisiner

Ikke gjør denne medisintabben

Feil lagring av medisiner kan gi kortere holdbarhet og gjøre at virkestoffene ikke fungerer, eller at medisinene gir uventede bivirkninger.

HVORDAN LAGRE MEDISINER: Visste du at feil lagring av medisiner kan gi kortere holdbarhet og føre til at virkestoffene ikke fungerer? I verste fall kan det gi alvorlige konsekvenser. Foto: Berit B. Njarga
HVORDAN LAGRE MEDISINER: Visste du at feil lagring av medisiner kan gi kortere holdbarhet og føre til at virkestoffene ikke fungerer? I verste fall kan det gi alvorlige konsekvenser. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

Som kjent inneholder medisiner ett eller flere virkestoffer, som utgjør de aktive ingrediensene i legemiddelet. Disse kan i verste fall påvirkes og gi for stor eller for liten effekt, eksempelvis ved inntak av alkohol. Men visste du at også feil lagring av medisiner kan gjøre at virkestoffene svekkes?

Her er det spesielt to faktorer du bør være obs på som kan påvirke virkningen av medisinene dine negativt:

Varme og lys.

Les pakningsvedlegget for riktig oppbevaring

Forskjellige medisiner har både forskjellig holdbarhet, og skal lagres forskjellig. Derfor påpeker Helsenorge på sine nettsider at du bør lese oppbevaringsrådene i pakningsvedlegget til dine medisiner, siden alle medisiner er merket med utløpsdato og opplysninger om hvordan medisinen skal oppbevares.

De skriver videre at virkestoffene i medisinene brytes ned over tid, som er årsaken til at medisiner har begrenset holdbarhet og må oppbevares riktig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.