Kaste gamle medisiner:

Ikke gjør dette med gamle medisiner

- Kan skader naturen eller havner i feil hender, sier ekspert.

LEVER TIL APOTEK: - Gamle legemidler skal ikke kastes i søpla eller i toalettet. Det kan gjøre skade på naturen. FOTO: NTB
LEVER TIL APOTEK: - Gamle legemidler skal ikke kastes i søpla eller i toalettet. Det kan gjøre skade på naturen. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Kaster du utgåtte Paracet-esker i søpla? Eller kanskje du skyller en pille ned i toalettet hvis du har mistet den på gulvet? Det skal du ikke gjøre!

Utgåtte eller ubrukte legemidler skal leveres til apotek. Du bør også være klar over hvordan du oppbevarer medisinene, råder eksperter.

- Det er viktig at folk rydder i medisinene sine, oppbevarer dem på en sikker måte og leverer medisiner de vil kaste til apoteket, sier Katherine Notvik, senior kommunikasjonsrådgiver i Legemiddelverket, til KK.

- Gjør det til en vane å levere gamle legemidler til apotek

Det er mange av oss som kan bli flinkere til å kvitte oss med medisiner på riktig måte:

- Undersøkelser vi har gjort tidligere viser at rundt halvparten av befolkningen returnerer medisin de ikke trenger lenger til apotek. 17 prosent oppga at de kaster medisiner i søpla. Vi oppfordrer alle til å returnere medisiner de ikke trenger lenger til apotek, sier Notvik.

- Gamle legemidler skal ikke kastes i søpla eller i toalettet. Det kan gjøre skade på naturen, bekrefter kommunikasjonssjef i Apotek 1, Kjersti S. Ofstad, til KK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer