Trene Skuldre

Ikke glem å trene skuldrene

Er viktige for å forebygge skader. Se Anne Martes beste øvelser i videoen over!

Publisert
Sist oppdatert

KK.NO:  Bedre helse, litt strammere armer, flatere mage og mer spretten stuss er nok noe mange av oss jobber mot når vi trener.

Men en muskelgruppe mange av oss faktisk glemmer, er skuldrene.

LES OGSÅ: Slik kan du trene vekk stiv nakke

Ikke dropp skuldertrening

Ifølge KKs treningsekspert - Anne Marte Sneve (31), bør du faktisk prioritere skuldertreningen når du først skal trene litt styrke - og ikke bare for økt bevegelighet, men også for å forebygge skader og få dårlig holdning. 

- Skuldrene våre består av flere muskler. Både de synlige foran, bak og oppe på skulderen, men også muskler som er dypere med hovedjobb på å stabilisere skulderen, forklarer hun: 

- I denne videoen viser jeg først en bevegelighet/stabilitetsøvelse for skulder. Dette er en øvelse jeg ville prioritert  å kjøre et par ganger i uka. 

- Denne er viktig for holdningen vår og er forebyggende for «skulderhelsa». Det vil si at du jobber både med skulderbevegelse og skulderstabilitet. Skulderen er kompleks. Det er et ledd som skal klare store bevegelser i alle retninger. Dette krever mye av musklene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer