Selvkritkk:

- Ikke knytt egenverdien din til resultatene du skaper på jobb

Er du alltid kritisk til deg selv? Gjør dette for å stoppe tankene når de begynner å spinne.

SELVKRITIKK: Mange knytter rollen de har på jobb opp mot sin egen identitet og egenverd. Det kan gi et uheldig utfall. FOTO: NTB
SELVKRITIKK: Mange knytter rollen de har på jobb opp mot sin egen identitet og egenverd. Det kan gi et uheldig utfall. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

«Hva jobber du med da?», er nesten alltid et av de først spørsmålene man får når man møter nye mennesker, enten det er på en konferanse, på fest eller i andre sosiale settinger.

For noen kan det være tøft å si at de ikke har en jobb for øyeblikket, mens for andre er det et spørsmål de elsker. De er nemlig så knyttet til jobben sin at det er en stor del av identiteten og verdien de gir seg selv.

Sensitive strevere overidentifiserer seg ofte med arbeidet sitt. De føler ting dypere enn andre, og setter høye mål og standarder for seg selv.

Hvis du oppdager en skrivefeil i en mail du har sendt, klandrer du deg selv og tar det som et personlig nederlag. Hvis du føler at et møte gikk litt dårlig, føler du deg ubrukelig i jobben din.

Du føler gjerne at du må jobbe hardere enn andre, komme tidligere på jobb og sitter lenger utover ettermiddagen.

Hvis dette høres kjent ut, er du definitivt ikke alene. Mange av oss overidentifiserer oss med jobben. Hver leveranse, hver oppgave og hvert prosjekt blir en liv-eller-død-situasjon.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer