Trening

Ikke legg bort badetøyet ennå

Du kan få god bruk for det. Særlig hvis du vil komme i form.

Hvorfor ikke ta treningen i vannet? Få litt variasjon fra treningssenteret og tredemøllen. Det beste er at det er morsomt. Foto: Colourbox.com
Hvorfor ikke ta treningen i vannet? Få litt variasjon fra treningssenteret og tredemøllen. Det beste er at det er morsomt. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Høsten har innhentet oss og du syns kanskje det var kjedelig å legge bort badetøyet sammen med badesesongen for denne gang. Selv om badesesongen er over trenger du imidlertid ikke å legge bort badedrakten.

For nå som høsten er her, er ferien over og det er på tide å begynne å trene igjen. Men hvis tanken på tredemøllen gir deg frysninger, hvorfor ikke ta treningen i vannet? Det kan være like effektivt, og mye mer morsomt.

Les også: Funker situps- eller ikke?

Nå er det på tide å komme i gang

Det er ikke alltid det frister like mye med en tur på treningssenteret eller med en joggetur nå som det begynner å bli kjøligere i luften.

Så hvorfor ikke la den fine badedrakten du kjøpte til sommeren få vises frem litt til, og kom deg til nærmeste svømmehall og ta treningen der. Realbeauty.com beskriver noen øverlser som kan stramme opp på de rette stedene etter sommerens kosekvelder.

Les også: Dette er den hotteste treningen

Stram opp i vannet

Disse øvelsen kan du fortsette å gjøre tre ganger i uken eller du kan kombinere det med annen trening for og stramme opp forskjellige områder. Det viktigste er at du får noe variasjon fra tredmøllen, og de meste blir morsommere i vannet.

Sprek med svømmebrett
Område: Rumpe, ben, lår og magemuskler

Finn frem et svømmebrett i bassenget. Legg deg på så armene holdes rett. Spark med bena så fort du klarer på en bassemglengde. Når du sparker med bena, sørg for at de holder seg rett og at du bøyer knærne så lite som mulig. Når du kommer til den andre siden kan du hvile deg i 15 sekunder før du gjør det samme tilbake.

Superwoman
Område: Armer, rumpe, ben, lår og magemuskler

Hold deg fast i kanten av bassenget mens kroppen din ligger strak bakover. Hold deg ved kanten, men spark alt du kan med bena. Bena dine vil forsøke å dytte deg fremover og armene dine vil bruke krefter på å dytte deg tilbake igjen slik at flere muskelgrupper blir brukt. Gjør repitisjonen i 20 sekunder av gangen med en liten pause, og deretter gjenta det tre ganger.

«Pauseøvelsen»
Område: Armer, ben, rompe, lår og magemuskler

Beveg armene og bena i små sirkler under vannet i 30 sekunder av gangen slik at du holder deg oppe. Denne øvelsen kan du også gjøre istedenfor å ta hvilepause mellom de andre øvelsene for å få mer ut av treningen. Får å øke intensiteten kan du ta armene opp av vannet.

Les også: 10 veier til en flatere mage

Gjør styrketreningen i vannet

Det er kanskje ikke alle som føler det er behov for å stramme opp etter sommeren, men det finnes også øvelser for dem som har lyst til å tone og definere muskler. Det kan du gjøre uten at du blir noen Schwarzenegger, og da er motstand viktig.

Mostandsøvelsen
Område: Skuldre

Stå med vannet opp til hoftene med hendene langs siden av deg og håndflatene vendt innover. Hold en flytebøye under vann når du har armene strake. Bøy albuene og beveg denne opp til høyden ved hoftene dine. Gjenta dette 15 ganger og gjør pauseøvelsen mellom.

Bicepsøvelsen
Område: Armene

Stå med vann opp til brystet mens du har armene strake foran deg og holder i en lang flytebøye. Hold armene i en 90 graders vinkel foran deg. Strekk armene så langt du klarer ut til sidene så bøyen strekker seg ut før du går tilbake til den 90 graders vinkelen. Gjør 15 repitisjoner og gjør pauseøvelsen i mellom. Gjenta 3 ganger.

Klokkeøvelsen
Område: Armer, ben, skuldre, lår.

Stå med vannet opp til brystet. For å øke intensiteten kan du stå med bøyd knær. Hold en flytebøye foran brystet ditt med albuen litt bøyd. Trekk deretter bøyen ned i vannet foran deg og rundt i sirkler. Først gjør du øvelsen med klokken og deretter mot klokken. Gjør 8 repitisjoner i hver retning og gjenta øvelsen tre ganger. I mellom gjør du pauseøvelsen i 30 sekunder.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer