Sex etter 50:

Ikke som før, men bedre enn noen gang

Her er 6 tips til bedre sex for modne par.

Parterapeuten har seks tips til å oppnå en ny intimitet, de kan du lese nederst i artikkelen. Et av tipsene er å se hverandre dypt inn i øynene. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
Parterapeuten har seks tips til å oppnå en ny intimitet, de kan du lese nederst i artikkelen. Et av tipsene er å se hverandre dypt inn i øynene. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Det der stopper opp etter 50!

Besøket hos gynekologen ble en kalddusj for parterapeut og forfatter Eva Sanner. Hennes mannlige lege var helt tydelig på hvordan kvinners sexliv ser ut etter klimakteriet: Det er ikke-eksisterende.

– Jeg kjente at så enkelt, og så plutselig, kan det ikke være, sier Eva Sanner.

Byttet gynekolog

Først byttet hun gynekolog. Så begynte hun å tenke. Nå har hun skrevet en bok om sex som er utgitt i Sverige, Ja till njutning – sex och självkänsla efter 50. Målgruppen er kvinner i og etter overgangsalderen.

I arbeidet med boka innså hun hvor mye fordommer vi har.

– Jeg ble overrasket da jeg intervjuet kvinner til boka, for de fleste mente at sex fungerte bra og mange syntes til og med at det var bedre enn noensinne, sier hun og avliver ytterligere to myter:

Det er en etablert tanke at kvinner etter overgangsalderen ikke er interessert i sex, men det er vi - bare på en litt annen måte. Behovet for intimiteten som sex gir, er akkurat like stort som før.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.