Mage

Ikke spis her

Unngår du å spise på disse stedene, holder du trivselsvekten din.

Å spise på restaurant trigger overspising, med mindre du gjør som supermodell Heidi Klum og konsentrerer deg helt og fullt om maten. Foto: All Over Press
Å spise på restaurant trigger overspising, med mindre du gjør som supermodell Heidi Klum og konsentrerer deg helt og fullt om maten. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er ikke bare hva du spiser som har betydning, men også hvor du spiser. Her er fellene du bør unngå.
 • Festlig fettforbrenning
 • Flat mage med sjokolade
 • Slank med saus og sjokolade
 • Blir slanke av shopping
 • I en hektisk hverdag opplever de fleste av oss at ett og annet måltid blir satt til livs ved kontorpulten, i bilen, i tv-stua eller i senga. Men disse uvanene kan gjøre store utslag på for linjene dine.

  1. Kjøkkenet

  Selv om kjøkkenet er et ypperlig sted å oppbevare mat, så er det ikke et gunstig sted å innta mat. Å stå foran kjøleskapet og spise rett fra boksen eller småspise mens du kokkelerer, frarådes av kostholdseksperter. Du spiser nemlig ikke i stedet for, men som oftest i tillegg til de vanlige måltidene. Ergo; ekstra kalorier. - Mødre spiser gjerne kyllingvingene barn har latt ligge, fordi det er så synd å kaste mat, sier Bonnie Taub-Dix, talsperson for The American Dietic Organization.

  2. Jobben

  En kakebit som serveres på et møte, en øl eller tre etter jobb.. Det er hva du gjør det til selv, men vi utsettes gjerne for mange fristelser i løpet av en jobbdag som kan være vanskelige å stå i mot fordi alt skjer i et forrykende tempo på jobb, selv spisingen. Det er også påvist at de som sitter nær godteri på jobben spiser mer av det, uten at de er klar over det av den grunn, ifølge en studie ved universitetet Cornell i 2006.

  3. I farta

  Å spise mens du haster fra ett sted til et annet hjelper deg kanskje å rekke neste møte, men kan gi negative utslag for vekten din. Det er dessuten påvist at man får i seg flere kalorier når man spiser raskt , ifølge forskere ved universitetet Rhode Island. Det er også påvist en sammenheng mellom hurtigspising og treg fordøyelse og halsbrann.

  4. I mørket

  Personer som har en tendens til å overpise gjør det oftest om natten, ifølge studier ved universitetet California i 2002. Det er ganske logisk, ifølge forskerne: Den dempede belysningen er med å gi oss nettopp følelsen av at vi gjør det i det skjulte.

  5. I andre tanker

  Folk som spiser mens de har konsentrasjonen sin et helt annet sted enn på selve spisingen, har en tendens til å spise mye mer. Dette fordi man da gjerne tygger raskere eller unnlater å tygge maten godt og virkelig kjenne på smakene. Dersom man tygger sakte og er konsentrert om måltidet unngår man ikke bare å overspise, men maten forbrennes bedre og du motvirker oppblåst mage og halsbrann. - Når du svelger store biter uten å tenke videre over hvordan maten smaker, da har maten vanskeligere for brytes ned. Alt du taper på å tygge saktere er noen sekunder, men til gjengjeld nyter du også de sekundene, sier Taub-Dix. Tips: Tygg hver bit til den er fullstendig oppløst, for eksempel 25 ganger.

  6. På restaurant

  I tillegg til å krympe lommeboken din, så kan spising ute øke lividden din. Det er påvist en sammenheng mellom å spise ofte ute og overvekt, kropssfett og BMI. Kvinner som spiser ute mellom 6-13 ganger i uken spiser i gjennomsnitt nesten 300 ekstra kalorier per dag, ifølge en studie ved universitetet Memphis.

  7. Foran en skjerm

  Om det så er flatskjermen på 50 tommer eller skjermen på den bærbare lap topen din, så betyr surfing og tv-titting ofte mye småspising uten «mening». Forskere ved flere større universiteter har advart mot tv-titting mens man spiser. Dette har særlig vist seg å trigge overvekt blant kvinner og barn. En annen faktor som også spiller inn er at tv-titting ofte erstatter andre og mer fysiske aktiviteter. Tips: Dropp distraksjonene. Sett deg i stedet ned ved spisebordet og kos deg med maten!LES OGSÅ:
 • Kom i bikiniform
 • Slik får du trendkroppen
 • Slik blir du kvitt sideflesket
 • Veien til topp kropp
 • Slik får du drømmemagen
 • Slik får du drømmerumpa
 • Hollywoods hemmelige treningstips
 • Trening for tiltaksløse
 • Velg riktig treningsmusikk
 • Trening for travle
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer