StrongNotSilent

- Ikke ta til takke med «helt greit» når du spør hvordan folk har det

Da en pasient brøt sammen under behandling og fortalte om tanker om å avslutte livet, bestemte Christian Torp seg for å prøve å gjøre en forskjell.

KAMPANJE: En rekke kjente navn er med å fronte den nye kampanjen for mer åpenhet rundt mørke tanker.
KAMPANJE: En rekke kjente navn er med å fronte den nye kampanjen for mer åpenhet rundt mørke tanker. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

StrongNotSilent heter kampanjen, initiert av av Torp&co klinikken i samarbeid med Mental Helse, som i stor grad forgår på sosiale medier, men også på sin egen side. Her deler kjente og ukjente mennesker sine historier, svakheter, håp og redsler. Målet er å vise at vi alle har vårt, ingen går gjennom livet usårbare. Og hvis vi snakker om det, tar vi noe av brodden av det som er vanskelig.

- Hvorfor startet du kampanjen, Christian Torp?

- Vi ønsker å ta samfunnsansvar og vise at vi bryr oss. I år falt valget på psykisk helse og vi ønsket å skape fokus på forebygging av selvmord blant menn.

- Stadig oftere ser vi pasienter på klinikken med sammensatte problemstillinger der både det fysiske og psykiske spiller inn. Vi jobber jo mye med massasje, og erfarer stadig hvor viktig berøring er i behandling og hvilken effekt dette har på mennesker med tanke på å klare å åpne seg.

LES OGSÅ: Slik takler du at kjæresten er deprimert

- Press på alle fronter

- Hva åpner pasienter seg om?

- Flere snakker om at livet både butter, men også at det er i ferden med å rakne helt. Vi ser stadig flere som møter veggen, blir utbrent og som ikke takler samfunnets jag. Det er press på alle fronter - utdanning, jobb, familie, trening og så videre. Det skal mestres på alle fronter og dette er det ikke alle som takler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer