Turn for veteraner

- Ingen føler seg som kjerringer selv om de snart er 80 år

Skjøre rygger, vonde skuldre og kneproteser ingen hindring - disse damene drar fortsatt på turnstevner!

STILIGE OG SPREKE: Turnveteranene i Mjøndalen stiller alltid i lange skjørt. Fra venstre Aina Marie Olsen (74), May Britt Badski (74), Marit Hval Olsen (75), Inger Andersen (73), Reidun Benedikte Hanssen Rasch (78). Foran Liv Østli (73) og treneren Evy Hofsvang (59).

Foto: Ellen Jarli
STILIGE OG SPREKE: Turnveteranene i Mjøndalen stiller alltid i lange skjørt. Fra venstre Aina Marie Olsen (74), May Britt Badski (74), Marit Hval Olsen (75), Inger Andersen (73), Reidun Benedikte Hanssen Rasch (78). Foran Liv Østli (73) og treneren Evy Hofsvang (59). Foto: Ellen Jarli Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Vi.no er både en nettavis og en Facebookside for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): Det er tirsdag, og på loftet i en gammel fabrikkbygning i sentrum av Mjøndalen i Buskerud står seks damer side om side og vrenger av seg klærne.

– Kan du hjelpe meg med denne? spør Reidun Benedikte Hanssen-Rasch og peker på knappen øverst på turndrakten på høyre side. Høyrearmen til 77-åringen er nemlig så stiv at hun ikke greier å bøye den. Dessuten sitter kragebeinet hennes løst. Men turne gjør hun likevel. Det handler om å bruke den kroppen du har, og utføre de øvelsene som er mulig.

Akrobat på Chat Noir

– Jeg har turnet siden jeg var bitte liten, forteller Reidun.

Sammen med faren sin opptrådte hun som akrobat i pausene på Chat Noir i Oslo. «Her kommer lille Reidun», ble det sagt etter at de populære skuespillerne Henki Kolstad og Lalla Carlsen hadde vært på scenen.

– Jeg var veldig myk og klatret som en apekatt, forteller Reidun.

Fortsatt er hun så myk og spenstig i kroppen at det ikke har vært aktuelt å gi seg med turn. Hun stortrives i turngruppa i Mjøndalen og framhever spesielt det gode miljøet og samholdet som er gull verdt for både kropp og sjel.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.