Tannlege:

Ingrid (38) er en av få som har spesialisert seg på tannlegeskrekk og «usynlig» tannregulering

- Det mest fantastiske med jobben er å kunne bidra til at mennesker får et mer positivt liv – det er ganske utrolig hva noen småjusteringer kan gjøre.

SPA-TANNLEGEN: Ingrid er spesialist på å behandle pasienter med tannlegeskrekk, og å rette på skjeve tenner uten at noen kan se at man faktisk har tannregulering. FOTO: Ida Bergersen
SPA-TANNLEGEN: Ingrid er spesialist på å behandle pasienter med tannlegeskrekk, og å rette på skjeve tenner uten at noen kan se at man faktisk har tannregulering. FOTO: Ida Bergersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du kvier deg for å gå til tannlegen er du ikke alene. Mange nordmenn går sjelden eller aldri til tannlegen, og omkring én million har tannlegeskrekk. Ofte er det vonde minner fra barndommen som holder oss tilbake.

Ingrid Fjærvik (38) jobber som tannlege, og hun har spesialisert seg og jobbet med tannlegeskrekk i 14 år, i både inn- og utland. Hun forklarer at alle sanseinntrykkene skaper reaksjoner hos folk.

– Folk reagerer på lys, lyd og lukt. Jeg synes det er synd at mange har så store problemer med å gå til tannlegen, så jeg ønsket å skape et sted folk synes det er hyggelig å komme.

Dette ble starten på Fjærvik-klinikken i Oslo. Det tok to år før Ingrid fant de perfekte lokalene midt på Solli plass, hvor hun fikk hjelp fra interiørarkitekter for å skape tannlegeklinikken hun hadde drømt om i flere år.

– Mange trodde at jeg kom til å gå konkurs i løpet av det første året. Det viste seg likevel at det var et stort marked for det vi holder på med, og vi gikk med et hyggelig overskudd allerede det første driftsåret, smiler hun.

LES OGSÅ: Tannregulering til barn kan variere veldig i pris

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer