Kraftig pollenallergi

Ingrid ble utskjelt da hun hostet i butikken

Pollensesongen er i full gang. For pollenallergiker Ingrid Ask Helgerud er plagene så kraftige at hun knapt kan bevege seg utendørs.

BLE UTSKJELT: Ingrid unngår helst å gå i butikken når pollenplagene er som verst. FOTO: Privat
BLE UTSKJELT: Ingrid unngår helst å gå i butikken når pollenplagene er som verst. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Det anslås at cirka en million nordmenn har pollenallergi og noen er mer plaget enn andre. Tobarnsmor Ingrid Ask Helgerud (42) i Mjøndalen forteller at hun på det verste knapt kan forlate hjemmet sitt uten å få pusteproblemer.

– Så lenge jeg holder meg innendørs er det levelig, men om jeg har vært litt ute er det skikkelig ille på kvelden. Jeg får nesten panikk fordi jeg ikke får inn nok luft, sier hun.

Det finnes mange ulike pollensorter og hvilke som gir mest allergiplager varierer fra land til land, her i Norge reagerer de fleste ifølge NAAF på bjørk. Mange reagerer også på gress, or, hassel, salix og burot. Ingrid er allergisk mot alt dette, i tillegg til at hun har astma og en rekke matallergier.

Bjørkepollen-sesongen er imidlertid den aller verste for henne. Etter en kald vår eksploderte allergiplagene for et par uker siden, da bjørkepollen-spredningen økte fra moderat til kraftig.

– De første symptomene på pollenallergi begynte i februar en gang, men da bjørkepollen kom med kraftig spredning, var det som om jeg fikk en skikkelig forkjølelse eller bronkitt. Jeg blir også veldig trøtt og slapp, og når jeg beveger meg får jeg knapt puste fordi jeg er så tett i nesa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer