Iselin Guttormsen

Iselin Guttormsen: – Kvinner får for lite kred for å føde

Byr engasjert på egne erfaringer i ny podkast-episode.

ISELIN GUTTORMSEN: Sexologen mener kvinner må gjennom mye knyttet til graviditet og fødsel. FOTO: Ida Bergersen
ISELIN GUTTORMSEN: Sexologen mener kvinner må gjennom mye knyttet til graviditet og fødsel. FOTO: Ida Bergersen Vis mer
Publisert

Sexolog og influenser Iselin Guttormsen (36) mener kvinner må gjennom mye knyttet til graviditet og fødsel. Hun tok til orde for at kvinner får for lite kred for å føde da hun denne uken gjestet podkasten «Er det noe liv?».

Podkasten er ledet av Nora Angeltveit (33) som selv er gravid, og startet podkasten for å dekke eget behov for å vite hvordan andre foreldre klarer å leve et «vanlig» liv selv om de får barn.

– Gutter slipper billig unna

Guttormsen og Angeltveit snakker om at kvinner må gå gjennom både en stor forandring kroppslig og sosialt. Kroppen forandrer seg, samtidig som det ikke er uvanlig å få symptomer som kvalme, tretthet og en rekke andre plager.

Samtidig går man gjennom en mental prosess ved å forberede seg på å bli mor – til tross for at det blir snakket om at «kvinner er skapt for å føde».

«Kvinner får altfor lite kred for den innsatsen vi gjør når vi føder. Vi får altfor lite kred. Vi gir kvinner altfor lite tid til å heale og komme seg,» sier Guttormsen engasjert.

Sexologen legger til at mennesker er den arten som har den nest mest smertefulle fødselen.

«Gutta slipper så jævlig billig unna, enten det er planlagt eller ei, og enten man skal beholde barnet eller ikke», fortsetter 36-åringen som selv er mor til to døtre.

På trening syv uker etter fødsel

«Vi lever i dette samfunnet med dette skjønnhetspresset som gjør at du som mamma sitter og skammer deg over egen kropp,» fortsetter Guttormsen og legger til at det er for mye press på nybakte mammaer.

Da hun selv fødte sin yngstedatter, var hun på treningssenteret kun syv uker etter fødsel.

Det valget ville hun ikke tatt i dag da hun mener vi har et uoppnåelig skjønnhetsideal i dagens samfunn.

36-åringen brenner for temaet og snakker med stort engasjement. Da KK intervjuet henne i 2021 fortalte hun at hun bruker mye tid på å svare unge jenter som sender henne melding på Instagram. Mange har ikke råd eller tør å gå til sexolog, og derfor synes hun det er viktig å svare på spørsmål og nå ut med kunnskapen hun besitter som sexolog.

– Jeg snakker med mange unge som ikke har råd til å gå til sexolog. Hver kveld sitter jeg og svarer på meldinger på Instagram, og hjelper til så godt jeg kan. Sånn sett har jeg klienter hver dag likevel, sa hun til KK den gang.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet
Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer