Sukker

Ja, du kan bli avhengig av sukker

Men ved hjelp av noen enkle grep kan du komme deg ut av det.

SUKKERAVHENGIGHET: Tegn på avhengighet er blant annet overspising/overdrevent inntak, abstinenssymptomer, craving/sug og sensitivering, sier ekspert. FOTO: NTB Scanpix
SUKKERAVHENGIGHET: Tegn på avhengighet er blant annet overspising/overdrevent inntak, abstinenssymptomer, craving/sug og sensitivering, sier ekspert. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Har du noen gang prøvd å kutte ut sukker fra kostholdet ditt? Du tar gjerne fatt på mandagen med godt mot, spiser knekkebrød og grønnsaker til den store gullmedaljen. Du styrer unna godtehyllen i butikken og prøver så godt du kan, men litt etter litt kommer suget snikende. Du tenker mer og mer på brus og sjokolade, og etter en stund går du på en skikkelig smell. (Pssst: Dette er de 10 matvarene du blir mest avhengig av!)

Vi spiser mer sukker enn noen gang, og i Norge konsumerer vi over 25 kg sukker i året per person. Det er ikke vanskelig å forstå at vi inntar noen kilo med sukker i løpet av året; en kanelbolle etter lunsj, et par sjokoladekjeks på vei hjem, en skål med godteri i helgen og noen glass brus til middagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer