Kosthold Hud

Ja, du kan spise deg til bedre hud!

Disse matvarene mener ekspertene du bør unngå.

KOSTHOLD HUD: Ifølge ekspertene kan du spise deg til bedre hud.  Foto: NTB Scanpix
KOSTHOLD HUD: Ifølge ekspertene kan du spise deg til bedre hud. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det sies at øynene er sjelens speil, men huden røper oss kanskje mer enn vi aner. Hvorvidt det vi spiser påvirker huden har vært en stadig debatt, men hva mener egentlig ekspertene i dag? Er glødende panne bare en gulrot unna? I så fall vil vi gjerne vite det!

Og hvis det wienerbrødet faktisk ikke er til hinder for en plettfri overflate, så setter vi pris på den informasjonen også. Med dette i mente har vi spurt ernæringsfysiolog hos BAMA, Gunn Helene Arsky, og hudlege ved Rikshospitalet, Jon Anders Halvorsen om hva de har å si om den saken. Arsky mener kosthold kan ha innvirkninger på huden, inkludert gløden. Foruten solfaktor og annen beskyttelse mot solen, trekker hun frem alkohol og kaffe som potensielle dempere.

- Alkoholen trekker fuktighet ut av huden. Et glass rødvin av og til er likevel i orden. Koffein kan på sin side forstyrre væskebalansen og virke uttørrende i store doser, sier hun.

Hennes anbefaling er derfor koffeinfrie drikker. Kanskje ikke overraskende er sigaretten også en versting for huden. Dette inkluderer også passiv røyking. Ifølge Arsky finnes det også mat som kan motvirke aldring. Hun trekker frem vitamin E som en spesiell beskytter. Vitaminet skal hindre hudcellene mot for tidlig død og kan dermed være et triks for yngre hud. Den potensielle ungdomskilden finner du blant annet i hvetekim, hvetekimolje, nøtter, mandler og frø. Pssst, visste du at ansiktsoljer har flere positive effekter på huden? 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer