Mensen

Ja, du kan utsette mensen når du skal på ferie

Også mulig for deg som ikke bruker p-piller.

MENSEN: Vil du utsette mensen når du skal på ferie? Ja, det er mulig og ikke farlig.  Foto: NTB scanpix
MENSEN: Vil du utsette mensen når du skal på ferie? Ja, det er mulig og ikke farlig. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Noen ganger hadde det vært greit å slippe å ha mensen når du er på ferie. Kanskje spesielt hvis du skal på seiltur, fjellvandring eller safari. Det gjelder særlig om du plages av sterke mensensmerter og store blødninger.

Det er fullt mulig – og helt ufarlig – å utsette mensen dersom du ønsker det.

- Det er ikke noen risiko med dette. Når du går på p-piller har du ikke eggløsning. Blødningene er derfor ikke naturlige menstruasjoner, men avbruddsblødninger fordi livmorslimhinnen ikke er kontrollert i pillepausen, forklarer Eva Gravdahl som er lege hos Lommelegen.no, til KK.no.

LES OGSÅ: Tar du ofte pause fra p-pillene for å «sjekke at kroppen fungerer»?

Slik utsetter du med p-piller

Hvis du bruker p-piller, kan du veldig enkelt utsette mensen. (Psst: Les alt om p-piller her!)

- Dersom du bruker enfasepiller, kan du utsette mensen ved å ikke ta opphold, men bruke pillene kontinuerlig, sier lege Alf Kristoffer Ødegaard hos Lommelegen.no.

Enfasepiller er p-piller der alle 21 pillene på brettet inneholder samme mengde hormoner. I stedet for å ta en ukes pause, fortsetter du bare rett på neste brett. Dersom brettet ditt inneholder 28 piller, vil de siste syv på brettet være «juksepiller», og det er når du tar disse mensen vanligvis kommer. Hopp over disse, og start rett på et nytt brett. Eksempler på enfasepiller er Microgynon, Marvelon, Yasmin, Diane og Follimin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer