Med alkohol er det gjerne slik at inntaket virker som en god ide utover en hyggelig kveld - men så våkner man dagen etter ... Og angrer. Ikke bare fordi man ligger der, helt utslått, med dunkende hodepine og en mage som ikke spiller helt på lag, men også fordi bruddstykker av kvelden svirrer rundt i hodet.
Gjorde jeg virkelig det? Sa jeg det? Hvem fikk det med seg? Såkalt «fylleangst» dagen etter kan være ganske ubehagelig.
LES OGSÅ: Derfor blir bakrusen verre med alderen
Alle gode ting er tre
Merete Vevelstad, overlege og spesialist i rettstoksikologi ved Ullevål, forteller at fylleangsten er en direkte konsekvens av alkoholens påvirkning på hjernen. I hvilken grad du sliter med dette dagen derpå, avhenger i hovedsak av tre ting. Hvor lenge du har vært full er den første avgjørende faktoren.
- Alkohol er et stoff som demper uro og gir behag. Hvis man har vært beruset i så mange timer at hjernen har begynt å vende seg til denne tilstanden, blir det mer utfordrende for hjernen å gå tilbake til normalen igjen, forteller hun til KK.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger