Breast Implant Illness

Janelica fjernet silikonbrystene

– Det første jeg kjente da jeg våknet opp etter operasjonen var at jeg endelig klarte å ta et dypt åndedrag.

BREAST IMPLANT ILLNESS: Stadig flere kvinner mener brystimplantatene gjør dem syke, men er Breast Implant Illness en reell tilstand? FOTO: NTB Scanpix
BREAST IMPLANT ILLNESS: Stadig flere kvinner mener brystimplantatene gjør dem syke, men er Breast Implant Illness en reell tilstand? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Janelica Eriksson (33) jobber innen helse og har alltid vært opptatt av en sunn livsstil. Men i 2015 begynner hun å få en rekke kroppslige plager. Det hele starter med at hun får store problemer med å holde på maten.

– Alt jeg spiste rant bare rett gjennom meg. Jeg gikk ned i vekt, ble veldig orkesløs og svimmel. Jeg jobbet da som personlig trener og det hendte flere ganger at jeg svimte av foran kundene mine. Jeg måtte også ofte avbryte treningstimene for å løpe til toalettet. Jeg var totalt utmattet, forteller hun.

Janelica oppsøker fastlegen som mistenker at symptomene kan skyldes stress og at hun er på vei mot utbrenthet. Hun blir derfor delvis sykemeldt og det tas en rekke tester for å utelukke mer alvorlig sykdom, uten at de finner noe. Men ikke lenge etterpå begynner hun også å få smerter i venstre bryst.

Janelica har en måned tidligere fått satt inn brystimplantater og kontakter derfor klinikken for å høre om de kan være årsaken til smertene. Her får hun beskjed om at det er helt normalt å ha vondt i brystene i opptil ett år etter operasjonen, fordi det tar tid for brystet å forme seg og legge seg til rette.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer