Blir Ikke Gravid

Jeanette (31) er ufrivillig barnløs: - Det er et ubeskrivelig savn

Undersøkelser viser at rundt 1 av 7 par opplever infertilitet.

DRØMMER OM BABY: Jeanette Ellefsen har levd med babydrømmen hele livet. Nå venter hun på sin andre prøverørsbehandling.  Foto: Privat.
DRØMMER OM BABY: Jeanette Ellefsen har levd med babydrømmen hele livet. Nå venter hun på sin andre prøverørsbehandling. Foto: Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2011 møtte Jeanette Ellefsen (31) drømmemannen Johan (36). De forelsket seg, og allerede etter ett år som kjærester bestemte de seg for å få barn.

LES OGSÅ: «Jeg var en av dem som alltid «bare» skulle litt til før vi fikk barn»

- Jeg har alltid ønsket meg barn, og har drømt om det siden jeg var 4-5 år. Jeg var i lykkerus da vi kastet prevensjonen i 2012, og tenke aldri på at vi kom til å få problemer, forteller Jeanette.

De fleste par tar for gitt at de kan bli gravide når de selv ønsker det, men realiteten er at hvert år vil rundt 3000 par i Norge få problemer med å bli gravide. Undersøkelser viser at rundt 1 av 7 par opplever ufrivillig barnløshet (infertilitet). Ett av risikoelementene er høy alder, men det er også mange unge par som har problemer med å få barn.

- Det er et ubeskrivelig savn. Jeg trodde det kom til å klaffe ganske fort, og mensen kom som en overraskelse hver måned. Etter ett år uten at jeg ble gravid, tenkte vi at det kunne være noe galt, sier Jeanette.

Hos friske og unge par er det 20-25 prosent sannsynlighet for å oppnå befruktning i løpet av en menstrasjonsperiode. I løpet av 12 måneder vil omtrent 90 prosent av parene oppnå befruktning. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer