Voldtekt

«Jeg ber fortsatt ikke om det»

Se den gripende bildeserien som slår tilbake mot voldtektskultur.

VIKTIG BUDSKAP: Fotograf Rory Banwells bildeserie vekker oppsikt. Foto: Rory Banwell
VIKTIG BUDSKAP: Fotograf Rory Banwells bildeserie vekker oppsikt. Foto: Rory Banwell Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra tid til annen er det ting – bilder, videoer, tekster – som tar fullstendig av på nettet. Som går «viralt», om du vil. Vi deler, liker og tagger venner. Noen ganger er det lett og humoristisk, for eksempel et gøyalt klipp av en katt (kan man noensinne få nok av dét...?), andre ganger det noe viktig. Noe vi bryr oss om. Noe vi vil at andre også skal bry seg om. Rory Banwells (@rorybanwellphotography) gripende bildeserie «Still Not Asking For It», eller «Jeg ber fortsatt ikke om det» på norsk, faller under sistnevnte kategori. 

Den australske fotografens bilder, som hun har delt på sin Tumblr- og Facebook-side, skal være et motsvar til dagens voldtektskultur og etter at de denne uken ble plukket opp av flere amerikanske medier, har bildene – og budskapet – spredt seg som ild i tørt gress.

«Skyld på gjerningspersonen, ikke offeret», «Alkohol er ingen unnskyldning», «Nei betyr nei» og «Ingen fortjener det», lyder noen av tekstene som er skrevet på menneskene i svart/hvitt fotografiene. Se alle bildene under annonsen.

LES OGSÅ: Her skjer de fleste voldtekter

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer