Mensen

- Jeg dro ofte gråtende hjem fra skolen, med gjennomblødde bukser

Antonette Brevik (28) hadde så kraftige menstruasjonsblødninger at hun holdt seg hjemme flere dager hver måned. Men det fantes en løsning!

KRAFTIGE BLØDNINGER: Helt fra første gang Antonette Brevik (28) fikk mensen, har hun hatt svært kraftige blødninger. Foto: Privat
KRAFTIGE BLØDNINGER: Helt fra første gang Antonette Brevik (28) fikk mensen, har hun hatt svært kraftige blødninger. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Antonette Brevik (28) husker veldig godt dagen hun fikk mensen for første gang. Hun var 12 år gammel, vel uvitende om hva mensen faktisk er.

- Jeg så blodet på papiret og tenkte: Herlighet, nå har jeg fått et sår. Det er noe alvorlig galt!

Hun ropte på mammaen sin: «Mamma, jeg har blod i trusa, og jeg har vondt!» Moren kunne berolige henne med at det «bare» var mensen, og at det ikke var noe å bekymre seg for.

Likevel skulle det vise seg å by på problemer: Antonette opplevde nemlig veldig kraftige blødninger, samt uregelmessige blødninger. Moren sa at det mest sannsynlig ville gå seg til, men det gjorde det aldri.

- Tiden gikk, og blødningene var så kraftige at de gikk utover livskvaliteten min, sier Antonette.

Måtte bli hjemme

De første tre dagene av menstruasjonen var Antonette stort sett bare hjemme. Hun var så redd for å blø gjennom klærne. Det skjedde noen ganger på skolen, og hun skammet seg veldig.

- Jeg husker godt at jeg ofte dro gråtende hjem fra skolen, med gjennomblødde bukser. De første dagene av mensen skulket jeg ofte skolen, fordi jeg var så redd for å blø gjennom. Jeg gikk jo glipp av en del på grunn av dette.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer