Vibeke Klemetsen

- Jeg er sunn i bunn, men livet er for kort til ikke å ha det gøy

Livet er fullt av kompromisser. Siden det sjelden blir tid til tidlig frokost, er Vibeke Klemetsen blitt skikkelig god på brunsj i farta! Her er hennes beste oppskrifter på en sunn og god start på dagen.

VIBEKE KLEMETSEN: Vibeke Klemetsen liker å være sunn, men innser at med barn i huset blir det enkelte kompromisser. Foto: Yvonne Wilhelmsen
VIBEKE KLEMETSEN: Vibeke Klemetsen liker å være sunn, men innser at med barn i huset blir det enkelte kompromisser. Foto: Yvonne Wilhelmsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er rart med det, Vibeke Klemetsen er liksom blitt selve bildet på sunne, gode frokoster. Vi ser for oss en kjøkkenbenk bugnende av friske bær og smoothier og grøter – hun har da tross alt gitt ut en hel kokebok med bare grøt – og i midten av denne bugnende frokostbuffeen: en fjellfrisk blondine fra Oppdal tronende som vår tids Synnøve Solbakken. Å, som vi elsker at glansbilder slår sprekker og gir rom for hverdagsrealiteter. For hva er det eneste Vibeke rekker før matpakker skal smøres og barn skal leveres og dagen skal startes?

– Kaffe. Jeg må ha kaffe.

– Ikke grønn te, altså? Vanlig svart kaffe?

– Æ hæle ikke grønn te.

LES OGSÅ: Slik balanserer Vibeke Klemetsen det sunne kostholdet med morsrollen

- Det handler om balanse 

Men selv om Vibeke selv ofte ikke spiser før 11, dekkes frokostbordet hver dag, uansett. Hun setter seg ned med mann og barn, passer på at de to yngste barna får en god start på dagen, eldstemann Sophie på snart 18 klarer seg selv og er ute av døren før de andre. Det blir ofte kornblanding med melk og banan, grøt eller smoothie, brødmat blir det så mye av i barnas matpakker, synes Vibeke. Barna elsker både grøt og smoothie, i sistnevnte lurer hun gjerne inn noen ekstra ingredienser for at den skal bli et fullverdig måltid:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer