Smittet av korona:

«Jeg er ufrivillig uvaksinert. Det håper jeg du slipper»

Sandra Lyng var for syk til å vaksinere seg mot korona. Nå har hun fått viruset på toppen av det hele.

UVAKSINERT: Sandra Lyng fikk beskjed om å vente med å ta koronavaksinen til hun ble frisk av kyssesyken. Men så ble hun smittet av korona. FOTO: Truls Qvale
UVAKSINERT: Sandra Lyng fikk beskjed om å vente med å ta koronavaksinen til hun ble frisk av kyssesyken. Men så ble hun smittet av korona. FOTO: Truls Qvale Vis mer
Publisert

På sin Instagramkonto la artist Sandra Lyng ut en video hvor hun fortalte at hun på grunn av langvarig kyssesyke, ble anbefalt å vente med å vaksinere seg mot koronaviruset.

Nå ligger hun hjemme, sterkt redusert og smittet av det potensielt farlige viruset.

«Det opplegget her, håper jeg virkelig at du slipper. Også håper jeg at du har fått de vaksinene de trenger, så du har det litt lettere».

Det sier Sandra til følgerne sine i en historie på sin instagramkonto.

Derfor kan du ikke vaksineres

Kyssesyken (også kalt mononukleose eller Epstein-Barr-virus) er en virusinfeksjon som rammer omtrent 90 prosent av befolkningen gjennom livet. Som regel barn og unge, ifølge NHI.no.

Vanlige symptomer er kraftig halsbetennelse, hovne lymfekjertler, feber og generell sykdomsfølelse.

– Man får gjerne et karakteristisk utseende på mandlene i halsen, og da oppdages det raskt. Så tar vi en hurtigtest som får påvist eventuell kyssesyken fort. Blodprøver som sendes til laboratorie bekrefter diagnosen, sier fastlege Kari Eidjar til KK i en tidligere artikkel om sykdommen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.