Caroline Wozniacki

– Jeg følte meg hele tiden utslitt og kunne sove 12-13 timer hver natt

En morgen da den topptrente danske tennisstjernen våknet, var hun ute av stand til å komme seg ut av sengen. Det skulle imidlertid ta lang tid før legene tok henne på alvor.

FIKK UVENTET DIAGNOSE: Caroline Wozniacki var på høyden av sin karriere da hun utviklet leddgikt. FOTO: Ruder Finn
FIKK UVENTET DIAGNOSE: Caroline Wozniacki var på høyden av sin karriere da hun utviklet leddgikt. FOTO: Ruder Finn Vis mer
Publisert

Kronisk sykdom kan ramme alle, selv topptrente idrettsutøvere. Den danske tennisstjernen Caroline Wozniacki (30) var på toppen av idrettskarrieren sin da hun fikk en uventet diagnose.

Allerede som 15-åring begynte Caroline å spille i WTA-touren, som er den øverste serien for kvinnelige profesjonelle tennisspillere.

Her har hun blant annet spilt flere kamper mot venninnen Serena Williams, som også var en av brudepikene hennes da hun i juni 2019 giftet seg med den tidligere basketballspilleren David Lee.

Caroline var lenge rangert som en av verdens aller beste tennisspillere og ett av høydepunktene i karrieren var seieren i Australian Open i 2018. Senere samme år skulle hun imidlertid få en beskjed som forandret alt.

– Bare et par måneder etter at jeg hadde spilt en av mine aller beste tenniskamper, begynte jeg å føle meg i dårlig form og jeg tapte noen kamper som jeg vanligvis ville forvente å vinne. Jeg trodde først at det bare skyldtes trøtthet fordi jeg hadde spilt for mye, forteller hun til KK.

– Jeg følte meg hele tiden utslitt og kunne sove 12-13 timer hver natt, i tillegg til at jeg sov tre-fire timer på dagtid etter trening. Livet bestod kun av å sove, spise og trene, jeg hadde ikke energi til noe mer. Jeg hadde også store leddsmerter, og var andpusten og svimmel mens jeg spilte. Det var som å bli truffet av en buss samtidig som du har kyssesyken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer