Hjerneslag Hos Kvinner

- Jeg hadde store hodesmerter og klarte nesten ikke å se når det var sol ute

Kristine (34) fikk alvorlig slag i lillehjernen. Det var da hun innså at det var på tide å prioritere annerledes. - Jeg tok MR ni ganger fordi legene var redde for at de hadde oversett noe.

HJERNESLAG: Kristine klarte ikke annet enn å ligge rett ut og etter hvert mistet hun også synet. Dagen etter bestemte hun seg for å ringe legen. Foto: Privat
HJERNESLAG: Kristine klarte ikke annet enn å ligge rett ut og etter hvert mistet hun også synet. Dagen etter bestemte hun seg for å ringe legen. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kristine Bornø Haukebøe (34) er trebarnsmor og arbeidsnarkoman. Det vil si, hun var arbeidsnarkoman, helt til det en dag sa stopp. (Psst: Når jobben blir «elskerinnen» hans: - Jobber han mer for å bruke mindre tid med deg, trenger forholdet en sjekk!)

Ved siden av å drive butikken Kidså i Stavanger, designer Kristine sitt eget klesmerke, My Little Bandit. En periode jobbet hun døgnet rundt, og det ble lite familietid til overs. I påsken 2015 merket hun at noe var galt. 

– Jeg hadde en periode med store hodesmerter, og jeg var veldig lyssky. Jeg klarte nesten ikke å se når det var sol ute. Mot slutten av påsken forverret det seg, og smerten var ikke til å hole ut lenger. Det føltes som at noen stakk en kniv inn i hodet mitt.

Kristine klarte ikke annet enn å ligge rett ut, men det var umulig å sove. Hun mistet også synet. Dagen etter bestemte hun seg for å ringe legen, og hun fikk time samme dag. (Psst: Dette skjer når du ikke sover en hel natt!)

– Legen trodde at det var migrene, og jeg trodde det var en hjernesvulst. Jeg fikk overtalt ham til å henvise meg til MR – i mellomtiden fikk jeg smertestillende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer