Inkontinens:

- Jeg har aldri hoppet på trampoline. På lekeland sitter jeg og ser på

Hun trodde alle hadde det som henne etter å ha født. Først da Julie Hole (34) listet opp hvordan urinlekkasjene begrenser henne, skjønte hun at hun hadde et problem.

ÅPEN OM URINLEKKASJER: Julie Hole har valgt operasjon for å bli kvitt inkontinensen etter barnefødslene. Hun gleder seg til en hverdag uten begrensninger. FOTO: Privat
ÅPEN OM URINLEKKASJER: Julie Hole har valgt operasjon for å bli kvitt inkontinensen etter barnefødslene. Hun gleder seg til en hverdag uten begrensninger. FOTO: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Men først måtte hun møte en jordmor som stilte spørsmålet direkte: Har du opplevd urinlekkasjer etter din første fødsel? Det hadde hun jo. Men hun hadde sikkert ikke vært flink nok med de knipeøvelsene. Kanskje hun aldri hadde fått dem helt til?

Og det var jo ikke sånn at hun tisset på seg, slik hun så for seg at inkontinente, gamle damer med bleie på sjukeheimen gjør. Men det var heller ikke snakk om noen få dråper om gangen, mer en følelse av å skvulpe over. Nok til at hun aldri går forbi et toalett når hun er på ferie uten å gå inn, hun tømmer blæren ofte for å forebygge uhell. Nok til alltid å ha veska full av bind, nok til at hun aldri har løpt eller hoppet på trampoline med barna sine.

- Jeg var 26 år da jeg fikk mitt første barn i 2011. Allerede på seksukerskontrollen fikk jeg beskjed om å knipe, men jeg fikk aldri noen opplæring i hvordan, forteller Julie.

LES OGSÅ: Lekker du når du løper?

- Det kan fikses på 20 minutter

Datteren Live var stor da hun ble født, og fødselen gikk fort. Julie var forberedt på at det kunne gå ut over underlivet i en eller annen grad. Så hun gjorde knipeøvelsene sine og tenkte at lekkasjene ville gå over med tiden. Hun trente ikke i permisjonstiden, bortsett fra trilleturer levde hun ikke så aktivt som før hun fikk barn. Først da hun var tilbake i jobben som lærer på barneskolen oppdaget hun det: Hun hadde ikke kontroll over blæren i det hele tatt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer