Gråte:

«Jeg har en ukentlig gråte-økt for å regulere følelsene mine»

Kan det være en idé å ha en fast dag å gråte på i uka? Ifølge psykologen kan det være et første steg for noen.

GRÅTE: – Hvis du blir gående uten å få det du trenger over tid, så pleier jeg å si at det til syvende og sist innhenter deg og ofte kommer det da ut på uheldige måter i stedet, sier psykolog. FOTO: NTB
GRÅTE: – Hvis du blir gående uten å få det du trenger over tid, så pleier jeg å si at det til syvende og sist innhenter deg og ofte kommer det da ut på uheldige måter i stedet, sier psykolog. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

«Jeg har en ukentlig gråte-økt for å regulere følelsene mine, og det burde du også ha!»

Det skriver journalist Taylor Andrews i en artikkel på Popsugar.

Andrews beskriver seg som en «gråter». Om hun sitter i bilen, er på jobb eller i dusjen spiller ingen rolle - hun er lettrørt, hun føler mye og hun tar lett til tårene.

– Min hemmelighet for hvordan jeg håndterer alle følelsene? Jeg har startet med å legge til en ukentlig gråte-økt i ukeplanen min, og det er ærlig talt en «game changer», skriver hun videre.

Dette gjorde oss nysgjerrige.

Kan det være en idé å sette gråting på kalenderen, for å slippe løs følelsene og jobbe oss gjennom tøffe livssituasjoner?

– Føles som om jeg tømmer kroppen for tristhet

Slik utfører Andrews sine «gråte-økter»:

Én gang i uka setter hun av to eller tre timer der hun ikke gjør noe annet enn å gråte. Noen ganger setter hun på en trist film, men ofte trenger hun ingen hjelpemidler for å få tårene til å komme.

– Jeg prøver å bli kvitt alle følelser som har bygget seg opp. Jeg begynner med å gråte over én ting, så gråter jeg over noe annet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer