Selvmord etter år med kreftsykdom

- Jeg har ikke lenger noe håp om et godt liv, bare smerter og lidelse

Hva er det som får en småbarnsmor til å legge ut på en tur hun vet hun aldri vil komme tilbake fra?

KJÆRLIGHETEN: Ragnhild og Ole Kristian kjøpte leilighet sammen og forlovet seg samme år som de traff hverandre. De var aldri i tvil om at det var de to. Foto: Privat
KJÆRLIGHETEN: Ragnhild og Ole Kristian kjøpte leilighet sammen og forlovet seg samme år som de traff hverandre. De var aldri i tvil om at det var de to. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg oss på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

(Vi.no): «Vi søker etter Ragnhild Marie Ødegård (39), som forsvant fra bopel på Munkebekken, ca. kl. 1540 mandag 30. september (...) Politiet er bekymret for helsa hennes», sto det i meldingen som ble publisert i nettavisa Vårt Oslo 2. oktober i år.

Småbarnsmora hadde da vært savnet i to døgn. Et storstilt letearbeid med helikopter, hunder og frivillige hadde pågått i like lang tid. Ektemannen Ole Kristian håpet i det lengste at det hadde skjedd en ulykke, at hun lå med brukket fot et sted og ventet på hjelp. Men innerst inne visste han.

Dette er Ragnhilds historie. Ole Kristian håper den kan hjelpe oss å forstå hvorfor noen velger å gå ut av livet, selv om de tilsynelatende har alt å leve for.

- Jeg aksepterer Ragnhilds valg. Ønsket mitt er at andre skal forstå det, sier han.

Hva var det som fikk Ragnhild til å legge ut på tur med plan om aldri å komme tilbake?

Forelskelsen

«Er det en kanal her det foregår noe moro på?». Romjula 1999 sitter Ragnhild, som studerer engelsk i Trondheim, hjemme hos foreldrene på Holmlia i Oslo. Hun har sendt ut en melding på chattenettverket IRC.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.