Therese Falk

– Jeg har ikke noe problem med å løpe maraton før jobb

Therese Falk (46) slår stadig nye rekorder innen ultraløp, men motiveres ikke av tanken på å bli best.

ULTRALØP-DRONNINGA: Therese Falk startet med ultraløp i voksen alder og har på kort tid rukket å knuse flere internasjonale rekorder. FOTO: Privat
ULTRALØP-DRONNINGA: Therese Falk startet med ultraløp i voksen alder og har på kort tid rukket å knuse flere internasjonale rekorder. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Jeg tenker hele tiden at det siste løpet var mitt beste og at jeg er over toppen, og det har jeg tenkt i noen år nå, sier Therese Falk (46).

Hun blir omtalt som «ultraløp-dronningen» etter at hun de siste årene har tatt stadig nye rekorder innen en av de mest ekstreme idrettene vi har, nemlig ultraløp.

I november imponerte hun stort da hun satte europeisk rekord i 24-timersløp. På ett døgn løp hun hele 261.170 kilometer i et innendørsløp på Bislett stadion. På verdensbasis har kun en kvinne løpt lengre på ett døgn, amerikanske Camille Herron.

Ultraløp defineres som alle løp lengre enn maratondistansen på 42,2 km og finnes i to hovedvarianter. I den ene varianten handler det om å raskest mulig krysse målstreken etter å ha løpt en lengre distanse, vanligvis 50 eller 100 kilometer.

I tillegg finnes det tidsbestemte ultraløp hvor man løper i en gitt tidsramme, gjerne seks, 12 eller 24-timer.

Elsker friheten

Therese liker å løpe alt som er langt, men har en forkjærlighet for flerdagersløp hvor man løper lange etapper over flere dager, for eksempel ti maratoner på ti dager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer