Ski-legenden Trude Dybendahl:

– Jeg har kjent på hvor utrolig kjipt livet er når det er langt ute av balanse

Trude Dybendahl (55) er kjent for sine bragder på ski. Her forteller hun om årsaken til ski-suksessen, og hvordan hun måtte helt ned i kjelleren for å finne balansen i livet etter idrettskarrieren.

Naturbarn: Fra hun var helt liten, har Trude elsket naturen. – Jeg føler meg heldig som fikk muligheten til å velge en jobb der kontoret var naturen, sier Trude, som fortsatt tilbringer mye tid ute. Foto: Sverre Chr. Jarild
Naturbarn: Fra hun var helt liten, har Trude elsket naturen. – Jeg føler meg heldig som fikk muligheten til å velge en jobb der kontoret var naturen, sier Trude, som fortsatt tilbringer mye tid ute. Foto: Sverre Chr. Jarild Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Det er den indre tilstanden som skaper den ytre, sier Trude.

Hun var to–tre år da hun for første gang fikk ski på beina. Siden den gang har hun tatt dem på seg så ofte hun kan, for friheten hun kjenner når hun glir gjennom et vakkert vinterlandskap, er større enn noe annet.

– Jeg digger å være ute på ski! Når jeg kjører utforbakke, tenker jeg innimellom at jeg tror dette er noe av det mest levende sjelen min kunne ha valgt seg, for er det ett sted jeg er fri, så er det der ute, sier Trude.

Gjøre det man elsker

Det var vel kanskje også det hun merket allerede som liten. Barn gjør, som kjent, det de impulsivt liker og blir tiltrukket av, og for Trude var det å være ute i det fri, gjerne på ski. Som tiåring tråkket hun, time etter time, rundt i sine egne løyper på Disen-jordet i Oslo. Ser man det utenfra, er det lett å si at hun må ha vært veldig målrettet.

– For meg handlet det ikke om det i det hele tatt. Det handlet om at jeg likte bevegelsene, og at jeg kom inn i en tilstand av fred og kontakt med meg selv, sier Trude.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.