– Jeg har kjøpt sexleketøy til pasientene mine

Gynekologen avliver myter: – Kvinner på 80 år kan bli like kåte som kvinner på 25.

KVINNENS LYSTSENTER: - Mange kvinner leter etter G-punktet og vet ikke helt hvor det sitter, men kvinner har hovedsakelig ett erotisk organ. Det ligger i hodet, sier lege og spesialist i gynekologi, Jorun Thørring. Foto: Privat.
KVINNENS LYSTSENTER: - Mange kvinner leter etter G-punktet og vet ikke helt hvor det sitter, men kvinner har hovedsakelig ett erotisk organ. Det ligger i hodet, sier lege og spesialist i gynekologi, Jorun Thørring. Foto: Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Vi.no er både en nettavis og en Facebookgruppe for alle som er 50+ Er du en av oss? Følg oss her, og tips oss gjerne!

(Vi.no): – Det er mange myter når det gjelder kvinners sexlyst – at den forsvinner for godt med alderen, etter menopausen, for eksempel. Men kvinner på 80 år blir like kåte som kvinner på 25 år, så lenge de stimuleres riktig.

Lege og spesialist i gynekologi, Jorun Thørring, brenner for å gi mer kunnskap og forståelse for det de aller fleste kvinner opplever i perioder av sitt liv: at sexlysten dabber av, og i enkelte tilfeller forsvinner helt.

– Mange kvinner, enten de er 25, 45 eller 75 år, føler at det er vanskelig, eller ulystbetont å ha sex. Problemet er ofte svært sammensatt, men fører gjerne til tørrhet i skjeden, kanskje kombinert med smerte. Det blir en vond sirkel som medfører at lystsenteret ikke skrus på, sier gynekologen.

For er det én ting svært mange ikke er klar over, så er det at kvinnens kanskje viktigste erotiske organ slett ikke bare sitter mellom beina, ifølge Thørring.

Forskjellen på kvinner og menn

For det er i topplokket at selve sexlysten springer ut.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer