Marna Haugen

- Jeg har lært meg å leve med skadene

Influenseren kommer med oppfordring.

MARNA HAUGEN: Marna er en av Norges mest populære bloggere. I 2019 fikk hun beskjed om at hun kreftdiagnosen. FOTO: Astrid Waller
MARNA HAUGEN: Marna er en av Norges mest populære bloggere. I 2019 fikk hun beskjed om at hun kreftdiagnosen. FOTO: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg lever godt i dag, selv med dette hengende over meg, sier Marna Haugen (42) i et nylig publisert innlegg på Instagram.

Hun snakker om livmorhalskreft, diagnosen hun selv ble behandlet for i 2019. Siden den gangen har hun gått til jevnlige kontroller for å sjekke at det ikke er tegn til tilbakefall.

- Jeg har lært meg å leve med skadene etter kreftbehandlingen, og nekter egentlig å gi meg kan man si. Faktisk har jeg blitt sterkere av det, utdyper hun.

Tankene går likevel av og til dit at hun kunne sluppet alt dette om hun hadde tatt livmorhalsprøven tidligere, legger Marna til, og oppfordrer alle til å sjekke seg.

KK har forsøkt å få kontakt med Marna, foreløpig uten hell.

«Tiffany plate» er en av flere «cottage cheese»-baserte mattrender som tar av på TikTok for tida. Vi tester den. Video: Tiffany Magee (TikTok) / Anette Skarpaas Ramm / Mia Engenes Bratlie. Reporter: Emilie Fyhn. Vis mer

Kjente det på seg

Det var i juni 2019 at Marna fikk beskjeden. Hun hadde kjent på seg at noe var galt, har hun tidligere fortalt til KK.

Egentlig skulle hun vært på gynekologisk undersøkelse for to år siden, men det ble ikke sånn. Da hun gikk inn på legens kontor, visste hun ikke at det skulle bli starten på måneder på sofaen med utmattelse, ukentlig cellegift og daglig stråling av underlivet.

- Da legen sa at det var ondartet svulst, greide jeg ikke å relatere til det. Det var liksom ikke sånn jeg så meg, sa Marna til KK den gangen.

- Fikk en annen beskjed

Men det var sånn CT-skanneren så henne. Og MR-maskinen, og de fleste andre måleinstrumenter som kunne sådd tvil.

– Jeg fikk beskjed om at det ikke holdt å operer bort livmoren, men måtte stråle og få cellegift. Jeg var forberedt på å få vite at det ble operasjon, men så fikk jeg en helt annen beskjed.

Likevel så hun lyst på fremtiden.

- Jeg tror førtiårene kommer til å bli bra. I hvert fall om jeg slipper å få mer kreft.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer