Jessie Diggins

- Jeg har skjønt at det ikke er min skyld

Langrennsløper Jessie Diggins (32) åpner opp om sykdommen.

JESSIE DIGGINS: Den amerikanske langrennsløperen tok gullet under Nordic World Championships i Slovenia tidligere i år. Foto: AP / NTB Scanpix.
JESSIE DIGGINS: Den amerikanske langrennsløperen tok gullet under Nordic World Championships i Slovenia tidligere i år. Foto: AP / NTB Scanpix. Vis mer
Publisert

- Selv om dette ikke er lett for meg, har jeg noe jeg vil dele med dere.

Det skriver den amerikanske langrennsløperen Jessie Diggins (32) på Instagram tidligere denne uken.

Videre forteller Diggins at hun etter tolv gode år har begynt å slite med spiseforstyrrelser.

- Det går bedre med meg nå, takket være alle rundt meg, men jeg ville dele dette fordi det er ikke en «picture-perfect» historie om hvordan å bli bedre. Den er ekte og rotete, fortsetter hun, og forteller at man ofte har satt unge idrettsutøvere på en pidestall, som gjør at man ikke ser de rotete, men menneskelige sidene av dem.

- Det siste jeg vil gjøre er å signalisere til unge idrettsutøvere at man må være perfekt og ikke slite med noe for å lykkes, for det er ikke det ekte livet. Det er OK å be om hjelp, avslutter hun.

Innlegget har fått over 20 000 likerklikk og støttende kommentarer, deriblant fra Therese Johaug som sender Diggins tre hjerter.

Andre følgere takker henne for å være en ærlig og modig forbilde til andre unge idrettsutøvere.

- Tvang seg til å kaste opp

Den amerikanske skistjernen har tidligere vært åpen om at hun slet med bulimi i starten av karrieren, blant annet i et lengre intervju med NRK, som omtalte saken først.

– For å være «perfekt», ville jeg ikke ha noe kroppsfett, noe jeg nå vet at verken er sunt eller realistisk, og særlig ikke sunt for unge jenter som vokser og går igjennom puberteten. Men jeg trodde det var sånn jeg måtte være, så jeg begynte å være hard med meg selv, sa Diggins til NRK i 2020.

- Ikke min skyld

I et innlegg på instagram fra februar, skrev skistjerna at hun gjennom egen spiseforstyrrelse lærte at hun ikke trenger å være perfekt.

- Jeg må bare møte opp, gjøre mitt beste og det er nok. Jeg har lært at spiseforstyrrelsen ikke er min skyld, og at det går an å bli bedre, utdypet hun, og henvendte seg til andre som sliter med det samme:

- Det er mulig å bli bedre for deg også, du fortjener å være sunn og lykkelig.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer