Tarmkreft

– Jeg har vært sint både på kreften og på meg selv

Bare hun fikk tatt den slankeoperasjonen ville livet bli enklere, tenkte Hege (48). Men en uventet kreftdiagnose sendte henne i en helt annen retning.

KREFTFRI: Kreften hadde heldigvis ikke spredt seg og Hege er i dag kreftfri. – Det er veldig, veldig fint å vite at tarmkreften ikke kan komme igjen, sier hun. Foto: Morten Eik
KREFTFRI: Kreften hadde heldigvis ikke spredt seg og Hege er i dag kreftfri. – Det er veldig, veldig fint å vite at tarmkreften ikke kan komme igjen, sier hun. Foto: Morten Eik Vis mer
Publisert

Denne artikkelen ble først publisert på nettsiden vi.no. Dette innholdet er nå overført til kk.no. Les mer om overføringen

Følg Vi.no på Facebook og Instagram, og motta nyhetsbrev ved å registrere deg her.

– Mage-tarmkreft er noe av det jeg alltid har vært mest redd for. Jeg har tenkt at det må være noe av det verste man kan få, sier Hege R. Schøyen (48) fra Flaen i Oslo.

Det er formiddagsstille i det hyggelige boligområdet, ikke langt fra Nordmarka. Ektemannen til Hege er tilbake på jobb, etter flere måneder med hjemmekontor, men akkurat i dag har han fri. Selv er Hege fortsatt sykemeldt. For de siste årene har vært tøffe.

Slankeoperasjonen hun gikk igjennom i 2011, som skulle gi henne et lettere liv, ble i stedet starten på ti vanskelige år med plager, komplikasjoner og deretter diagnosen tarmkreft som ga henne varig stomi.

– Jeg har vært sint både på kreften og på meg selv for de valgene jeg har gjort. Men hvis jeg ikke var blitt slankeoperert hadde kanskje ikke kreften blitt oppdaget i tide?

Ønsket seg operasjon

Helt siden hun var liten, har Hege slitt med vekten. Som barn var hun dessuten plaget med magesmerter og forstoppelse, og hun var stadig inne på sykehuset for utredning. Gjennom ungdomstiden og voksenlivet gikk vekten gradvis oppover og i 2009 veide Hege 150 kg. Da orket hun ikke mer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer