Blogger

- Jeg hatet kroppen min før, og det bunnet ut i en enorm usikkerhet, forteller bloggeren

Noen sliter med å legge på seg, selv om de prøver hardt. Blogger Kristine Ullebø har fått mange stygge kommentarer fordi hun er slank, noe som førte til at hun hatet kroppen sin.

KRISTINE ULLEBØ: Noen sliter med å legge på seg, selv om de prøver hardt. Blogger Kristine Ullebø har fått mange stygge kommentarer fordi hun er slank. Foto: Privat
KRISTINE ULLEBØ: Noen sliter med å legge på seg, selv om de prøver hardt. Blogger Kristine Ullebø har fått mange stygge kommentarer fordi hun er slank. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Internett og sosiale medier florerer av slankeråd – det kan virke som at så å si alle streber etter å gå ned et par kilo eller 10. Det er ingen tvil om at mange sliter med noen ekstra kilo, men man hører sjelden om de som faktisk ønsker å legge på seg. (Pssst: Ned i vekt uten å trene?)

«Strong is the new skinny» er motiverende for mange, men ikke for de som er naturlig slanke og ikke klarer å legge på seg uansett hva de spiser. Å få jevnlige kommentarer om at man er tynn, kan være sårende selv om det er ment som en kompliment.

– Enkelte mennesker er født med høyere forbrenning enn andre, og kan dermed spise litt mer uten å legge på seg. Samtidig er det gjerne sånn at man spiser mindre enn man tror og har behov for – hvis forbruket er høyere enn inntaket legger man ikke på seg. Å spise hva man vil er ikke det samme som å spise nok, sier Guro Waage, ernæringsfysiolog ved Nemus Bryn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer